Ariana FCFotbollHyllie IKNyheter

Hyllie och Ariana drabbar samman: ”Alltid kul med derby”

Topptippade Ariana FC mot unga, frejdiga Hyllie IK – så lyder helgens derbymeny i division fem.
– Alltid kul med derby, säger Hyllies tränare, James Andersson. 

Två klubbar med olika typer av satsning drabbar samman under lördagen. Ariana, nysatsande och topptippade, mot Hyllie, där den unga medelåldern sticker ut.
Olika förutsättningar på förhand kan tyckas – men i derby-sammanhang suddas alla olikheter ut.

– Det är en tuff match, såklart – men samtidigt är det kul för grabbarna. De är taggade för matchen, det är ju ett ganska hett derby, skulle jag säga. För oss blir det kul att möta rutinerade spelare i Ariana. Vi får se om vi kan överraska, säger Hyllies huvudtränare, James Andersson.

Hyllie IK:s spelartrupp. Foto: Privat

James Andersson berättar även att Hyllie kommer få klara sig utan en av sina mer framträdande spelare i helgens match.

– Anthony(Mukuri) blev utvisad senast, och kommer bli borta i tre matcher. Han har varit saknad, är en av våra bästa offensiva spelare. Men vi har hungriga spelare som kan kliva fram också.

Hur ser du på er inledning av säsongen?
– Jag tycker vi gjort det bra. Vi har blivit lidande av skador och sjukdomar. Vi har ofta varit de bollförande laget, men inte nått ända fram egentligen. Vi är ett ungt lag som vill utvecklas, som vill framåt. Killarna är ambitiösa och jobbar hårt varje dag.

Ariana-spelarna firar ett mål mot IFK Klagshamn. Foto: Privat

Ariana FC har på tre år gått från reservlagsserie till division fem. Med Erol Bekir på tränarposten har klubben fått en flygande start på 2019 års säsong – och man tar sats mot högre höjder.

– Det känns kul att möta Hyllie. Ett riktigt derby, som det heter. Nej, men det ska bli roligt. Vi känner oss starka och har fått en bra inledning, men vi vill ha mer. Vi kommer vara med där uppe och vill visa det i helgen, säger Erol Bekir.

Med maximala nio poäng och en målskillnad på 13-2 stormar Ariana mot ett nytt avancemang. Men Eror Bekir håller nere förväntningarna.

– Det finns fortfarande saker i vårt spel som vi behöver förbättra. Sen har det varit ett litet dilemma för oss att träna på konstgräs men spela matcher på gräs. Det har varit en liten omställning. Men vi har hanterat det bra, tycker jag. Sen vet vi om att vidgjort det bra som nykomlingar, och att vi har ett bra lag.

Men samtidigt är ni topptippade. Vad skulle en seger i helgen betyda för er?
– En seger betyder att vi har gjort vårt jobb. Det finns många tuffa matcher kvar – vi hade en mot Klagshamn senast. Vi vet att Hyllie haft det tufft med att få ihop spelare. Men jag tror de är lite extra taggade när de möter oss, och det gäller att vi är påkopplade. Vi är topptippade och har behärskat det hittills. men vi får inte slappna av, avslutar Eror Bekir.

 

Matchinformation:
Kombattanter? – Hyllie IK – Ariana FC
Skådeplats? – Hyllie IP
Dag och klockslag? – Lördag, 14:00

 

Joel Ask

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close