FotbollNyheter

Hyllie tog andra raka mot Dalby/Genarp

Efter premiärförlusten har Hyllie IK nu skrapat ihop två raka segrar. Kvällens vinst mot Dalby GIF/Genarps IF var en fingervisning om vart laget står.
– En väldigt skön seger för oss, säger lagledaren i Hyllie IK, Magnus Karlsson, efteråt. 

Hyllie IK tog andra raka segern – Dalby GIF/Genarps IF suktar fortfarande, efter kvällens drabbning lagen emellan, första poängen i säsongens division tre.

Matchen var till stora delar en kamp på mitten, därifrån båda lagen hade svårt att bygga några längre anfall.
Men om något så var Hyllie lite hetare, lite starkare – och skulle också avgöra matchen efter en kvarts spel.
Ett inlägg nådde Emilia Cendric som, via pannan, kunde ge hemmalaget ledningen.

Den andra halvleken fortlöpte i spåren av den första. Mycket kamp – främst på mitten – och längre, vertikala bollar hellre än ett ordnat passningsspel.

Dalby/Genarp stod för en bättre andra- än förstahalvlek och skulle komma så nära som ett ribbskott i jakten på kvittering. Men kvällens bortalag fick till slut retirera med noll poäng inkasserade.

Efter matchen var Hyllies lagledare, Magnus Karlsson, nöjd med lagets insats.

– Vi gör en väldigt bra match. Vi är orutinerat gäng, men vi ger oss aldrig. Vi ville visa vår hemmapublik och ge dem tre fina poäng. En jättebra insats av detta talangfulla lag.

Hur ser era målsättningar ut för säsongen?
– Att stanna kvar i division tre. Vi är ett ungt lag som bygger för framtiden. Och så är känslan inom hela föreningen. Vi tror på oss själva men tar en match i taget. Klart att detta ger oss en boost, säger Magnus Karlsson.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close