MotorNyheter

Jimmy Eriksson optimist inför årets ADAC GT Masters-start

Nytt team, ny teamkamrat, ny bil och nya ambitioner. För Jimmy Eriksson har förutsättningarna förändrats radikalt inför säsong nummer två i tyska ADAC GT Masters.

Från att ha tampats i den bakre delen av fältet är villkoren i år några helt andra – liksom målsättningen. Den här gången, i sin nya miljö, är siktet ställt mot toppen.

– Det här är verkligen en kanonchans för mig. Mot slutet av förra året stod det väldigt klart att vi inte hade paketet som krävdes för att ens fightas om poäng, men det här är en helt annan sits. Det är en nytändning och jag känner mig extremt motiverad att göra ett så bra jobb jag bara kan. Zakspeed är ett av de bästa teamen, Jeroen är en av de bästa förarna, och jag vill tro att vi tillsammans kan vara med och utmana om de bästa resultaten, säger Jimmy Eriksson i ett pressutskick.

Tomelillaföraren står inför en minst sagt intressant premiär när det Tysklands-baserade sportbilsmästerskapet drar igång på Oschersleben-banan i helgen. Skåningen har under vintern lämnat sitt fjorårsstall, Team Rosberg / Lamborghini, och istället skrivit kontrakt med de tidigare mästarna Zakspeed. Eriksson tar därmed plats i en Mercedes-AMG GT3; en bil som han tidigare rattat framgångsrikt i Blancpain GT Series säsongen 2017.

Vid sin sida får han dessutom den högst meriterade holländaren Jeroen Bleekemolen, som bland annat tagit hem stenhårda Porsche Mobil 1 Supercup två gånger.

Duon, som alltså kommer att dela lika på körningen i de entimmeslånga ADAC GT Masters-racen, ställs mot ett talrikt motstånd bestående av några av världens snabbaste GT-förare.

Årets ADAC GT Masters-säsong uppvisar, som vanligt, en imponerande deltagarlista. Tysklands största sportbilsserie attraherar alltid ett potent startfält, och 2019 är definitivt inget undantag.

På startlinjen står 31 bilar från åtta olika tillverkare (Aston Martin, Audi, BMW, Corvette, Ferrari, Lamborghini, Mercedes och Porsche) och 19 olika team. Samtliga ekipage består av två chaufförer, med obligatoriska depåstopp för förarbyte halvvägs genom de timslånga loppen.

Jimmy Eriksson/Jeroen Bleekemolen har startnummer #21. Zakspeed-stallet mönstrar också en andra Mercedes-bil, med startnummer #20, för Kelvin Snoeks och Mick Wishofer.

Precis som i fjor körs två race under respektive tävlingshelg; ett på lördagen och ett på söndagen. Helgens premiär på Oschersleben inleds med fri träning i dag fredag.

Foto: Team Zakspeed & Jimmy Eriksson Racing

KALENDER – ADAC GT MASTERS 2019

26-28 april: Oschersleben (Tyskland)
17-19 maj: Autodrom Most (Tjeckien)
7-9 juni: Red Bull Ring (Österrike)
9-11 augusti: Zandvoort (Nederländerna)
16-18 augusti: Nürburgring (Tyskland)
13-15 september: Hockenheim (Tyskland)
27-29 september: Sachsenring (Tyskland)

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close