FotbollIFK MalmöNyheter

IFK Malmö ska försöka bryta förlustsviten

Tre raka förluster var inte alls serieinledningen topptippade IFK Malmö ville ha i division 2-fotbollen. På söndagen kommer en chans att bryta den bittra sviten när det gula laget åker till Halland för att möta Vinbergs IF, som också har inlett med tre raka nollpoängare.

– Vi har haft bra träningar hela veckan och det finns ett lugn i truppen trots förlusterna. Vi har dessutom bara gjort en dålig match. Mot Eslövs BK och Qviding spelade vi bra och skulle vunnit. Mot Halmia var vi riktigt dåliga, säger IFK Malmö-tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson (bilden).

Mitt i den fjärde omgången är det just IFK Malmö och Vinberg som agerar akterlanternor i tabellen som de enda lagen utan poäng. Men IFK-tränaren påpekar att Vinberg också är bättre än det ser ut.

– Förra året vann vi båda matcherna mot dem, men jag tyckte att de var bra. Det är de förmodligen fortfarande. Det gäller att vi är på tårna och ser till att inleda marschen uppåt.

Skador är en del av förklaringen till inledningen, för mycket rörelse i truppen också.

– Jag är en vän av kontinuitet. I år tappade vi för många. Men jag är inne på tredje säsongen som IFK Malmö-tränare, det är länge sedan någon var det, och vår nye ordförande Torbjörn Karlsson och den nya styrelsen vill jobba på lång sikt. Då kommer det att bli bra.

– Laget är dessutom ungt. Vi kommer att ställa upp med en backlinje där rutinerade Martin Holm kompletteras med 17-årige Mikael Marques de Pombal, 17-årige Albin Sjöstrand Bjurnemark och 16-årige Elias Olsson.

Elias Olsson och Mikael Marques de Pombal har dessutom pojklandslagsmeriter.

Oskar Zubac saknas i IFK Malmö-truppen på grund av ljumskbesvär och Adi Hadzikadunic kan heller inte vara med.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

NordicBet har odds på matchen

Vinbergs IF-IFK Malmö

1: 2,70, X: 4,05, 2: 2,01.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close