skanesport_desktop-panorama-1

Eskilsminne IFFotbollTorns IF

Torn tog tung trea

Ett tidigt slumpmål i den första halvleken blev det enda på harlyckan i derbyt mellan Eskilsminne och Torn.
För Stångbys fotbollsmatadorer har därmed säsongen inletts med två hemmaförluster – och två bortasegrar.
– Prestationsmässigt är jag nöjd med hur det sett ut, men vi har för länge sedan slutat att jämföra oss med hur det såg ut i fjor, säger Tonscoachen Richard Kalle Ringhov.

Ett vänsterinlägg som studsade förbi det nykomponerade mittbacksparet Carl Thulin och Victor Wahlgren landade framför fötterna på en fristående Dylan Suleiman. En välplacerad bredsida senare var det 0-1 och det hade inte ens gått fyra minuter.
– Därefter blev det en matchbild som passade oss rätt bra. Eskilsminne är bra, men vi låg rätt i positionerna och kunde kontra på dem. Visserligen blir det inte mycket bollinnehav när man anpassar sig till en sådan matchbild, men vi hade bra lägen i andra halvlek att göra ytterligare ett mål, säger Ringhov.
Eskilsminne borde kanske ha fått en indirekt frispark mitt i offensivt straffområde i slutskedet av matchen när en Torn-spelare spelade hem bollen till egen målvakt som tog upp bollen med händerna, men det här var en sådan dag då ”Eskils” inte fick med sig domsluten vilket i slutet av matchen även innebar att Mattias Lindström efter lite verbal feedback till rättsskiparna blev avvisad.

Eskilsminne hade mest boll i andra halvlek och skapade en hel del hörnor, men knappt några målchanser. Anton kinnander hade två riktigt bra chanser och borde normalt sett ha gjort mål på en av dem, men ex-Eskilsminnespelaren klev av planen mållös.
– Vår backlinje var väldigt stabil genom hela matchen och det var verkligen ett skönt besked att få hålla nollan.
Fanns det mycket frustration efter den snöpliga förlusten förra omgången mot Åtvidaberg?
– Njae. Vi pratade tidigt om att lägga om fokus direkt på den här matchen. Då skapade vi massor, men gjorde få mål så på träningarna efter det handlade det om att bevara den positiva känslan av att spelet stämde.
Sex poäng efter fyra omgångar – är du nöjd?
– Prestationsmässigt är jag nöjd med hur det sett ut, men vi har för länge sedan slutat att jämföra oss med hur det såg ut i fjor. En del har påpekat om att vi redan tappat sex poäng, men det går inte att resonera på det sättet. Serien är väldigt annorlunda i år, jag tror det är möjligt att vinna serien med sju-åtta poäng mindre än vad Mjällby fick ihop i fjor. Därför får vi inte bli stressade bara för att det poängmässigt inte är lika bra som vid det här skedet förra året.

För Torn väntar i nästa omgång hemmamatch mot Skövde. Eskilsminne ställs i sin tur tar sin an Oddevold på bortaplan.

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2