FotbollNyheterTrelleborgs FF

TFF tog första trepoängaren

Trelleborgs FF tog emot Dalkurd på Vångavallen. Två allsvenska föredettingar som inlett Superettan-säsongen på ett mindre imponerande vis.
Ångestmöte på förhand – som slutade med hemmajubel och TFF-seger, 2-0. 

I Trelleborgs FF:s startelva fanns Salif Camara Jönsson åter som figurant efter skadefrånvaro. Han, tillsammmans med Zoran Jovanovic, utgjorde hemmalagets anfallspar.

Målchanserna i den första halvleken var inte många – men lagen vaskade fram ett par heta lägen var. För TFF var meste målgöraren Zoran Jovanovic hetast offensivt och frekvent delaktig.

Mattias Håkansson var bra i sin startdebut – och gav TFF ledningen strax efter paus. Foto: Bildbyrån

Den första halvleken slutade mållös – men kort tid tog det innan det uppdagades att så inte skulle bli fallet i den andra. Erik Andersson bröt fram och lyfte in bollen i straffområdet, vilken studsade via ribban. En framstormande Mattas Håkansson – som för övrigt gjorde startdebut för säsongen – kunde möta bollens bana och brösta in den i mål. 1-0, TFF.

Matchen stod och värde. Dalkurd tryckte på i sin kvitteringsjakt och höll TFF på halstret. Men tio minuter före slutvisslan skulle hemmalaget gå upp i en 2-0-ledning och avgöra matchen. Målskytt blev mittbacken Isak Jönsson, som, via en Dalkurd-fot, dubblat Trelleborgs ledning.

– Målet var skönt att göra, speciellt med tanke på att jag började matchen som jag gjorde, säger Isak Jönsson efteråt.

TFF höll undan och tog sin första seger i årets Superettan. Faktum är att trepoängaren var den första i tävlingssammanhang sedan våren 2018.

– Det känns jättebra – en riktig krigarseger. Det betyder otroligt mycket för oss. Första segern på över ett år och hållen nolla – en bra dag, säger Isak Jönsson.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close