Nyheter

Klassiska BMK AURA gör comeback i Badmintonligan

Efter sju års frånvaro gör Malmöklubben BMK AURA comeback i badmintonens högstaliga.

Tack vare en klar serieseger i division 1 Syd är AURA klart för Badmintonligan och förutsättningarna är goda. I truppen finns tre landslagsspelare i Jacob Nilsson, Emma Karlsson och Johanna Magnusson.

– Det ska bli hur roligt som helst att få spela i högstaserien med AURA. Senast laget var uppe var ju jag för ung, säger Johanna Magnusson.

Sedan några år tillbaka är den före detta storspelaren Maria Bengtsson (numera Magnusson) anställd som klubbchef i BMK Aura och hon har stor del i comebacken.

– Med Maria vid rodret har vi kunnat börja bygga upp klubben igen från grunden, säger AURA:s ordförande Rikard Petersson i ett pressutskick.

– Genom ett fortsatt idogt arbete med våra ungdomsgrupper hoppas vi kunna fortsätta på den inslagna vägen. BMK AURA är långt ifrån framme, men vi har åtminstone kommit en bit på vägen och ser ljust på framtiden då vi har duktiga ungdomar både på pojk- och flicksidan, betonar han.

Klubbens lag i Division 2 och 3 vann också sina serier – klart.

BMK AURA har vunnit näst flest lag-SM i Sverige och under 80-talet var klubben ledande i landet med tio guld mellan åren 1977 och 1988. Med bland andra Maria Magnusson som tongivande spelare.

Laget som vann division 1 syd sex poäng före lokalrivalen Malmö BK bestod av Alex Luong, Emma Karlsson, Johanna Magnusson, Oskar Johansson, Tom Andersson, Jacob Nilsson och Petter Yngvesson. Tränare och lagledare är Maria Magnusson.

Ole Törner

Foto: BMK Aura

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close