NyheterTennis

MBTK blir Malmö Tennisklubb – återknyter till historien från 1899

Malmö Bellevue Tennisklubb byter namn till Malmö Tennisklubb.

– Malmö Tennisklubb är ett modernare och mer rättvisande namn år 2019 och för framtiden. Anläggningen där vi bedriver verksamhet har bytt namn till Hyllie Sportcenter och det finns heller ingen geografisk koppling till Bellevue. Det känns också som en naturlig markering att knyta an till Malmös tennishistoria där just Malmö TK spelat en betydande roll, säger Tony Rydberg i ett pressmeddelande.

Rydberg valdes till ny ordförande på årsmötet för bara några veckor sedan. Beslutet om klubbnamnsbytet togs på årsmötet redan 2018 och röstades då igenom med bred marginal. Det var en naturlig förlängning av samgåendet mellan MBTK och Malmö Tennissällskap. Den nya klubben – Malmö TK – har cirka 1200 medlemmar och är en av regionens största tennisklubbar och är en av landets äldsta tennisklubbar, bildad år 1899.

2019 representerar spelarna i MBTK istället Malmö Tennisklubb med start i klubbens egen tävling: Majspelen 2019 Wilson Junior Tour by Racketspecialisten, som spelas på Hyllie Sportcenter den 27/4-5/5. Även i de allsvenska serierna, där till exempel herrlaget i vår spelar i högsta serien – division 1, heter nu klubben Malmö TK.

– Vår nya klubblogotype (bilden) tar avstamp i klubbens ursprungliga klubbmärke vilket känns bra. Malmö TK har en anrik historia och är en av landets tio äldsta klubbar och kanske en av de äldre idrottsföreningarna över huvud taget i Malmö? Vi känner stolthet att bära det arvet vidare och har en bra organisation på plats. Nu skall vi jobba offensivt framåt med Malmö TK och ge fler chansen att ha roligt med sin tennis, säger Tony Rydberg.

Malmö TK var med och arrangerade Sveriges första hemmamatch i Davis Cup år 1926 och många kända spelare med både nationella och internationella framgångar har haft Malmö TK som klubbadress under sina glansdagar. Vilken klubb som är äldst i landet är osäkert men ett par klubbar är äldre än Svenska Tennisförbundet som firade 100 år 2006. Malmö TK tog paus som klubbnamn år 2000 när man gick ihop med Bellevue TK men tar nu tillbaka sitt ursprungliga och självklara namn. Den nya storklubben som bildades vid millennieskiftet hade under en lång rad av år stora framgångar både nationellt och internationellt. Nu vill klubben flytta fram positionerna igen.

– Allt tar tid och vi får ha tålamod men organisationen och förutsättningarna är gynnsamma. Kontinuitet är viktigt. Det saknas inte talanger i klubben och nu har vi ett bra lag som kan ta hand om de som vill satsa, betonar Tony Rydberg.

Tävlingen Majspelen som inleddes i helgen på Hyllie Sportcenter får ses som en första kick off och en nystart för Malmö TK. Nya klubbkläder är framtagna, på sikt kommer dessutom en ny hemsida.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close