HandbollLUGINyheter

Mittsexa från Sävehof klar för LUGI – tre talanger flyttas upp

Mitt i slutspelet jobbar LUGI redan intensivt med nästa säsong. Nu är det klart att Sävehofs mittsexa Emma Lundstedt (bilden) ska spela för Lundalaget nästa säsong.

– Jag har har valt att gå till LUGI för att ta nästa steg i min utveckling och med Dragan som tränare så lockade det lite extra. LUGI som klubb har tydliga framtidsplaner som jag ser fram emot att vara en del av, sedan så verkar tjejerna vara ett gött gäng, säger Ebba i ett pressmeddelande.

Ebba Lundstedt kommer då att ta upp konkurrensen med Olivia Löfqvist och beskrivs av klubben som en spelare med rätt karaktär och inställning som är beredd att göra jobbet som krävs.

Det är dessutom klart att LUGI flyttar upp tre unga och lovande spelare från de egna leden. Felicia Toth född -01 och Tyra Axnér, -02, som båda varit i LUGI sedan Bollskolan samt målvakten Nora Rasmusson, -01, som kom till LUGI i tidig ungdom från Eslövs IK kommer att ingå i truppen 2019-20.

– Nora Rasmusson som redan tränat med Elittruppen den gångna säsong har också hunnit göra sin premiär i SHE under året. Hon har utvecklats mycket på kort tid med oss och det blir spännande att se hur långt hon kan gå, det känns väldigt rätt att fortsätta bygga på henne då hon har rätt attityd ochenormt driv med en härligt positiv personlighet, säger Dragan Brljevic, LUGIs huvudtränare för
damlaget och fortsätter.

– Felicia Toth och Tyra Axnér är två väldigt lovande niometersspelare som vi också tror mycket på i framtiden. Felicia, en mittnia med en fin spelförståelse och Tyra Axnér en av landets mest lovande vänsternior i sin åldersgrupp som redan tränat med elitlaget denna säsong med bra utveckling.

Strategin är att lyfta egna talanger från utvecklingslaget och krydda med spetskompetens utifrån.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close