Nyheter

SM i duathlon 2019 till Helsingborg

SM i duathlon 2019 kommer att arrangeras i Helsingborg helgen 14-15 september. Mästerskapet är uppstarten på en ansökningsprocess där svensk triathlon och Helsingborgs stad har som mål att värva ett multisportmästerskap inkluderade sex EM inom ramen för ett event till 2023.

Svenska Mästerskapet i duathlon 2019 (löpning-cykel-löpning) arrangeras i Helsingborg 14-15 september. Svenska Triathlonförbundet (STF) blir tillsammans med lokalt föreningsliv arrangör. Mästerskapet rymmer förutom elit, tävlingsklasser i alla åldrar och klasser för motionärer och barn- och ungdom.

– Otroligt kul att Helsingborgs stad och triathlonförbundet funnit varandra i detta samarbete och att vi nu inte bara siktar mot SM i Duathlon utan även ett EM 2023 med flera olika idrotter till vår stad. Att vi i IS Göta blir tillfrågade att vara en del av denna satsning gläder mig och vår förening, för oss att ett bevis på att vi gjort bra arrangemang tidigare och att både staden och förbundet har förtroende för oss i detta arbete. Eftersom vår förening kämpar mycket med att synas och att få folk att röra sig som ett led i bättre folkhälsa så känns det absolut rätt att Helsingborg vill satsa mot 2023 med oss som partner i arbetet, säger Sven Lindeberg, IS Göta.

STF och Helsingborgs stad har en gemensam avsikt att duathlon-SM 2019 är uppstarten i en process som syftar till att värva ett multisportmästerskap som inkluderar sex Europamästerskap inom ramen för ett event till 2023. Mästerskapen är både för elit och deltagare i olika åldersklasser. Det genomförs under ett antal dagar och är: medeldistans (triathlon), duathlon, cross (triathlon och duathlon), aquathlon och aquabike. Totalt samlar eventet över 3000 deltagare.

– Svensk Triathlon har god erfarenhet av arrangemang och ser internationella mästerskap på hemmaplan som en viktig del i vår idrotts utveckling. Det stärker vår idrott och ger aktiva långsiktiga mål. Helsingborg stad har på ett utmärkt sätt visat på ambition och delaktighet i detta intressanta projekt. Såväl aktiviteter under processen, som slutmålet kommer på ett bra sätt att bidra både till triathlons och Helsingborgs utveckling, säger Ola Silvdahl, generalsekreterare STF.

Som en del i STF:s och Helsingborg stads gemensamma process mot ett multisports EM 2023 är avsikten att förlägga fler mästerskap i Helsingborg under åren 2020-2023.

– SM i duathlon är början på ett spännande samarbete mellan oss och triathlonförbundet som siktar mot ett multisports EM 2023 i Helsingborg. Vår stad är en perfekt arena för utomhusevenemang och jag hoppas att såväl invånare som näringslivet kommer att uppleva positiva effekter av kommande tävlingar i Helsingborg, säger Johan Lundell, chef för Helsingborg Convention & Event Bureau.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close