HandbollIFK KristianstadNyheter

IFK Kristianstad i brygga efter ny förlust och blytung skada

Underläge med 2-0 i matcher.
Skyttekungen Teitur Einarsson skadad och borta resten av säsongen.
En ny tränare i en förening i en ny situation.
Nu är tiden när IFK Kristianstad synas i grunden.

Alingsås följde upp skrällsegern i Kristianstad med att vinna även ett ett kokande Estrad. 28-25 skrevs triumfen till efter att ha varit i ledningen nästen hela matchen.
Därmed är uppförsbacken brant för de regerande svenska mästarna, som nu måste ta tre raka segrar mot Alingsås för att gå vidare till final.

De segrarna ska dessutom tas utan lagets skyttekung Teitur Einarsson – som såg ut att få en rejält muskelbristning i vaden i början av andra halvlek.’
– Teiturs skada såg inte bra ut. Risken finns att han blir borta ett par veckor. Det innebär att vi får mindre variation i spelet och mindre spelare att gå runt på, suckade assisterande tränare Lasse Olsson till C More direkt efter matchen.

Sedan tidigare saknades viktige Stig Tore Moen i matchen, enligt uppgift på grund av sjukdom. Dessutom skadade sig Valter Chritz, han såg ut att vricka foten tidigt i andra halvlek. Visserligen var han inne och tog en straff efter den situationen, hårt tejpad.

Trots att spelet hackade en hel del för IFK Kristianstad var då på väg in i matchen igen med knappt tio mindre kvar. Alingsås (och domarna) gav dem en biljett sedan hemmalaget bränt ett friläge utan målvakt från sex meter – samt fått en straff som aldrig var helt inne tilldömt som mål.
Den biljetten tappade IFK bort.
Olsson poängterade att denna Alingsåsseger till stora delar påminde om match ett semifinallagen emellan.
– Vi hade läge att göra 22-23, men brände en straff och vi brände otroligt mycket. Jag har åtta rena lägen där vi sköt över eller någonting liknande, och det fungerar inte.
– Nu börjar vi om, men vi ska inte stick under stol med att det är tufft.

Lördag kl 18.10 spelas match tre i Kristianstad, Som nu måste ta tre raka mot Alingsås.
Efter fyra raka SM-guld kan klubben nu missa finalen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close