skanesport_desktop-panorama-1

FotbollKristianstads DFFNyheter

Sent avgörande fällde KDFF i cupfinalen

Final i Svenska cupen lockade storpublik, när Kristianstads DFF och Kopparbergs/Göteborg FC drabbade samman.
En svängig match, med ett dramatiskt slut, där sen straffspark fällde avgörandet för Kopparbergs/Göteborg. 

Lagen möttes så sent som under söndagen, då i OBOS Damallsvenskan, med slutresultatet 2-2. Idag gjorde de upp på nytt – men i en match av långt större dignitet.

Kopparbergs/Göteborg inledde starkast. Flera fasta situationer gav huvudbry åt Kristianstadsförsvaret. Efter kvartens spel skulle skåningarna också få kapitulera.
1-0 till Kopparbergs/Göteborg föregicks av slarv i KDFF – vilket senare mynnade ut i ett inlägg som Pauline Hammarlund kunde möta med en välriktad nick.

Kristianstads DFF hade en tuffare förstahalvlek och låg ofta steget efter Kopparbergs/Göteborg. Foto: Bildbyrån

Utöver att dominera på resultattavlan, så var Kopparbergs/Göteborg även det bättre laget på plan. Man förde spelet, relativt enkelt, mot ett desorienterat och virrigt Kristianstad.

I den första halvleken bytte Kristianstad in Amanda Edgren – ett drag som skulle visa sig lönsamt i den andra. Edgren entrade planen med en glöd och energi som spred sig till resten av spelarna i KDFF. Skåningarna spelade upp sig i den andra halvleken och skulle få betalt. Och visst var det Amanda Edgren som skulle hålla sig framme. En lämnad retur på ett inlägg hamnade framför fötterna på mittfältaren(tillika tidigare Göteborgsspelaren), som kunde stöta in kvitteringen, 1-1.

När klockan tickat upp mot 90 skulle Kristianstad få en förödande straff emot sig. Klumpigt försvarsspel försatte Kopparbergs/Göteborgs Elin Rubensson i uppstegad ansats från elva meter. En straff som hon säkert förvaltade till 2-1.
En besviken KDFF-tränarem i Elisabet Gunnarsdottir var inte nöjd med hur matchen kom att avgöras.
– Jag är vansinnig, jag fixar inte att se det här, sa hon efteråt när straffsituationen spelades upp.

Dramatiskt slut på denna cupfinal som slutade 2-1. Kristianstad med en bättre andra- än förstahalvlek – men inte med marginalerna på sin sida. Dock ska sägas att Kopparbergs/Göteborg var det bättre laget i stort och den hetare kandidaten till segern.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close