skanesport_desktop-panorama-1

HandbollHK MalmöNyheter

HK Malmö värvar vänsternia från Varberg

HK Malmö har gjort klart med Filip Berentsen som nyligen var med om att föra upp Varberg i Handbollsligan. Kontraktet med den två meter långe vänsternian är skrivet på två säsonger.

– Filip är en storväxt vänsternia som med sin längd på två meter och 100 kg kommer att bidra både framåt och bakåt i vårt spel. Vi hoppas att Filip kan ta ytterligare kliv i sin handbollskarriär, säger Stian Tönnesen, tränare i HK Malmö i ett pressutskick.

Filip Berentsen är fostrad i Linköpings Lejon och RP IF och ansluter till HK Malmös trupp den 1 juni.

– Jag känner mig väldigt glad och ser verkligen fram emot att ta nästa steg i min karriär som handbollsspelare. Då känns HK Malmö som helt rätt adress för mig. Jag vill fortsätta att utvecklas under Stians och Malmös ledning. Den utmaningen ser jag verkligen fram emot. Malmö är en riktigt häftig handbollsklubb med högt formulerade mål och med fina sportsliga resultat. Detta är något som jag ser fram emot att vara en del av säger Filip Berentsen i pressmeddelandet där även klubbens ordförande Jörgen Rasmusson uttalar sig.

– Då vi har en ambition att ha två bra spelare på varje position har vi under en längre tid scoutat och haft dialog med ett antal lämpliga kandidater.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close