skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyMalmö FBCNyheter

Schweizisk mästare och landslagsspelare till Malmö FBC

Schweiziska landslagsspelaren Andrea Gämperli ansluter Malmö FBC. Andrea som är nybliven schweizisk mästare med sitt nuvarande lag Kloten-Dietlikon Jets blir Malmö FBCs första nyförvärv inför nästa säsong som blir lagets femte i ordningen i världens bästa liga, SSL.

Nyligen avgjordes den schweiziska ”Superfinalen” där Andrea´s lag Dietlikon vände ett 1-4 underläge till seger i sudden death. Andrea prisades efter matchen till ”Matchens lirare” och har under säsongen stått för 44 poäng (26+18). Andrea som är född 1995 har redan spelat 50 A-landskamper och är en av lagets bärande spelare. Till hösten byter hon till Malmö FBC och världens bästa liga.
– Jag såg Andrea spela i U19-landslaget 2013 och har följt henne sen dess. Andrea är en tvåvägsspelande center med enorm räckvidd, starkt passningsspel och skicklig avslutare. Hon kommer in i helt rätt läge i laget och kommer bli en viktig spelare för oss, kommenterar klubbchefen Mikael Jeppsson i ett pressutskick.

Andrea blir ett välkommet tillskott i laget och trots sin ringa ålder kommer hon tillföra mycket erfarenhet av spel på högsta nivå under många säsonger. Totalt 6 säsonger, 157 matcher och 205 poäng har hon hunnit med i NLA (högsta ligan).
– Vi tog kontakt för två säsonger sedan och nu är tiden äntligen redo. Detta är självklart en prestigevärvning för oss och andra året i rad vi värvar en internationell etablerad landslagsspelare, kommenterar sportchefen Mats-Ola Nimgård.

Andrea kommer att spela med nummer 5 och ansluter laget i augusti. Förutom spel i världens bästa liga stundar även ett VM på hemmaplan i december för Andrea.

FotoÖ: Claudio Schwarz.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close