skanesport_desktop-panorama-1

Avspark Div3Avspark Div4Bjärreds IFEkets GoIFFBK BalkanFotbollGIF NikeIFK OsbyIFK SimrishamnKvarnby IKLB07Malmö City FCStaffanstorp United FCVellinge IF

Spelkrönika: Simrishamn, Vejby och Flagg i min trippel

I den östra fyran har IFK Simrishamn, som väntat, gått rent efter fyra omgångar. 13-1 i målskillnad är väl ”hyfsat” och jag skulle tro att man avgjort den här serien i god tid.
På söndag beger de sig till Osby, ett lag som blandat och gett med förlust i premiären, seger borta mot Näsby (lite överraskande) och senast seger borta mot Fjälkinge. Jag räknar såklart med att Österlenarna löser uppgiften. NordicBet erbjuder 1.45 på den raka tvåan och jag är inte ens orolig.

I just den östra serien ska det annars bli intressant att se om Lunnarp kan täta sig efter en svag start. Efter tre raka torskar fick de med sig en trea borta mot Rydsgård senast. Näsby hemma blir dock ingen enkel uppgift. Kanske hade jag övervärderat laget och betydelsen av att värva in skyttekungen Kojo Annor (två mål så här långt).
Hur som helst. Bakom IFK Simrishamn ser det brutalt öppet ut, från plats två ner i botten.

***

Över till den Nordvästra serien.
Vejby toppar som obesegrade efter fyra omgångar. Spelmässigt har det kanske inte sprakat om dem, men poängen har trillat in. Senast hemma mot Klippan avgjorde Gustav Andersson med sitt 2-1-mål i slutminuterna.
Nu ställs de mot nykomlingen Kullavägen som redan hunnit med att ta två segrar – båda på bortaplan. Helsingborgslaget har dock haft ett rätt enkelt spelschema så här långt och på hemmaplan har det faktiskt blivit noll så här långt.
Vejby, som ju kommer från division tre, ska bara städa av detta. 0-4? 1,35 känns som guld.

Normalt sett borde även Wormo, Åstorp och Eket ha vettiga chanser i denna omgång – men mest nyfiken rent sportsligt är jag av mötet Klippan-Besa. Två lag som utmanar Vejby om seriesegern.

***

I sydväst har vi ett intressant möte mellan Vellinge och Åkarp.
Vellinge har gått rent och slog toppkonkurrenten Lilla Torg på bortaplan med 0-2. Av alla division fyra-lag i skåne kan Vellinge var den mest positiva överraskningen. Inte för att jag trodde att de skulle bli ett bottenlag, inte alls, men det fanns en del frågetecken som verkligen blivit utropstecken.
Åkarp har ändå sett bra ut och jag tror på målsnålt och tight.

Om Vellinge varit en positiv överraskning är Srbija en av de negativa. Just en viktig start beskrevs som viktig inför säsongen – då kunde laget vara med och göra upp om seriesegern. Nu kommer laget till mötet mot unga Bjärred, som tog sina första poäng senast mot Kosovo,
Srbija hamnade i 3-0-underläge i paus i Staffanstorp senast och spelade en man mindre i andra halvlek i en match som slutade 7-3.
Jag förväntar mig uppryckning här, men 1,45 på ettan lockar inte. Då sneglar jag hellre på en Bjärredsskräll. ”Juniorlaget” kommer bli bättre för varje match i benen de får och kan ligga på kontring i 90 minuter här om de vill.

***

I den helskånska trean förväntas LB07 sopa undan Kvarnby. Toppen mot botten, men 1,04 är naturligtvis inte intressant.
Frågan är snarare – ska LB07 få det att lossna målmässigt? Tre segrar har de blivit, men bara fyra mål framåt när motståndarna ställt upp med sin buss. Kan sluta 0-10 detta om Kvarnbyspelarna tappar suget i andra halvlek.

Frågan är vilket lag som ska kunna haka på LB07 i toppen och främst (?) slåss om kvalplatsen där bakom.
Såväl Balkan som Lödde är heta aspiranter i den kampen och de båda lagen möts på Tolvans IP under lördagen. All press på Lödde den här gången, vilken kan gynna bortalaget?
2,17 – 3,90 – 2,37 har NordicBet ställt ut.
Personligen lockas jag mest av krysset.

GIF Nike hade 2-1 hemma mot Södra sandby och en man mer från matchminut 55. Ändå lyckades laget inte vinna.
Det ger anledning att rynka lite på pannan. Hur bra är Nike i år egentligen?

Just nämnda Södra Sandby får klara sig utan sin främsta målskytt, Carl Jönsson, som blev utvisad senast. Nu ställs de mot Flagg som sett bra ut och gjort vad ska i de tre första omgångarna (segrar mot Kvarnby och Malmö City, förlust borta mot LB07 med 0-1.
Jag är nog mer intresserad av 2,87 på Flagg och mest utav allt: 1,65 på X2.

Min trippel:

Södra Sandby IF – Flagg X2
IFK Osby – IFK Simrishamn 2
Kullavägen-Vejby 2

Odds: 3,22

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2