skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLunds BKNyheterTorns IF

Dramatiskt Lundaderby slutade lika på två

Lokalderby förgyllde lördagen i Lund när Torns IF gästade Lunds BK. En ansenlig publikskara kom – och de bjöds på underhållning och dramatik. 

Likt vädret över Lund var dagens derby skiftande, dramatiskt och intensivt. Men det vädergudarna saknade – det som dagens match bjöd på – var en stor dos underhållning.
– Ett roligt derby att spela, sa Torn-tränaren Richard Ringhov efteråt.

Den första halvleken var en med två ansikten. Likt vädret. En hagelstorm intog Lund i takt med avspark. En trevande inledning följde, där lagen riskminimerade hellre en öppnade upp sig. Och på tal om att öppna upp sig. Så gjorde de gråtunga molnen på himlen. Solen sken igenom, och som på en given signal tog matchen en ny karaktär. Spelt böljade och målchanserna avlöste varandra.

Lunds BK skulle ta ledning, efter att ha vaskat fram bland annat en stolpträff. Gustav Hillstedt bröt in från sin vänsterkant och sköt ett lågt skott som, via stolpen, hittade in i nät.

Men Torn skulle replikera, och det relativt omgående. Dylan Kosik Sulaiman blev bortalagets frälsare då han krutade in 1-1. Ett förlösande mål för Stångby-laget, som annars kändes ganska desorienterat.

– Jag tycker LBK gör det bra i första halvlek. De gör det svårt för oss under en period, säger Torn-tränaren Richard Ringhov efteråt.

Slutskedet var dramatiskt. Spelet böljade, målchanserna avlöste varandra. Under slutforcering var Torn de mer frekvent offensiva laget. Stångby-laget var en stolpträff ifrån att avgöra – men när domaren blåste av visade resultattavlan allt jämnt 2-2.

– Det är klart att det så här direkt efteråt känns tungt. Jag tycker vi har större delen av matchen. Viss besvikelse känner vi över stolpträff och missad straff. Vi forcerar i slutet och går för det, men det vill sig inte, säger Richard Ringhov.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close