FotbollNyheter

Växande Lindängen Cup gör sitt tredje år

För tredje året arrangeras Lindängen Cup, som är ett samarbete mellan LB07, polisen, Malmö stad, BK Olympic och FC Champion.
– Responsen har varit jättegod, säger Vesna Rosell, marknads- och CSR-ansvarig för turnering. 

Under söndagen, den 5:e maj, genomförs Lindängen Cup för tredje året i rad på Lindängens IP. Aktörer som verkar i Lindängen möter ungdomslag från olika Nattfotbollsprojekt och föreningar i turneringen. Deltagande aktörslag är bland annat Polisen, räddningstjänsten, kommunpolitiker, fastighetsbolag, företag och andra aktörer som finns i området.

– Det handlar om att skapa en gemenskap i området. Polisen var från början initiativtagare till denna cup, och deras tanke var att skapa en positiv sammanhållning i området så att alla aktörer i området – som möter ungdomar i sitt dagliga arbete – skulle skapa en relation till varandra. Då kontaktade de oss, och på den vägen är det, säger Vesna Rosell, marknad- och CSR-ansvarig.

Bilder från tidigare arrangemang av Lindängen Cup. Foto: Privat

Intresset från tidigare år har ökat – och detta rejält. Vesna Rosell har tagit emot fler deltagandeanmälningar än de 16 platser som man erbjudit.

– Det är såklart tråkigt att behöva neka deltagande men samtidigt jättekul med en sådan respons. Jag har inte ens behövt skicka ut påminnelser, utan de har kommit till oss. Vi har satt ett tak för att ha ett så bra arrangemang som möjligt för de lag som nu är där.

Utöver den organiserade fotbollsverksamheten driver LB07 Nattfotboll och Bollsport för tjejer i Lindängen och Oxie. Då man kommer i kontakt med många unga, inleddes ett samarbete med polisen, vilket utmynnat i turneringen Lindängen Cup.

– När vi fick frågan om vi ville vara med och arrangera cupen för två år sedan var svaret var självklart “ja” eftersom många ungdomar i spontanfotbollen inte spelar i lag och tycker att det är kul att kunna vara med i en turnering. Det är också ett roligt sätt att stärka banden och skapa positiv sammanhållning mellan människor i området. Det görs väldigt mycket bra i Lindängen, vilket kan glömmas bort ibland. Där bor många eldsjälar som är värda att uppmärksamma, och Lindängen Cup kan vara en positiv del i allt det, avslutar Vesna Rosell.

 

Joel Ask

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close