FotbollNyheterTrelleborgs FF

Dramatiska slutminuter gav TFF poäng

Kvällens möte med IK Frej Täby var en svängig historia. Och dramatisk.
I slutet kändes matchen förlorad för Trelleborgs FF. Men Nebiyou Perry var allert, redo och höll sig framme när laget behövde honom som mest – vilket gav TFF poäng. 

Trelleborg fick en drömstart på matchen. Mattias Håkansson snurrade på kanten, och måttade ett inlägg som hittade Salif Camara Jönsson på den bortre stolpen. 1-0.

Men hemmalaget IK Frej spelade åt sig in i matchen och såg till att diktera större delen av spelet. Strax före paus skulle man också få utdelning genom kvittering. Brasilianaren Ze Vitor, hemmalagets frälsare.
TFF reste sig dock snabbt – och återtog ledningen. Andrabollen från ett långt inkast från Isak Jönsson landade framför Sebastian Olsson – som klippte till – 2-1.

Salif Camara Jönsson gav TFF en tidig ledning i matchen. Foto: Bildbyrån

Frej hann med en forcering – men Trelleborg lyckades behålla ledningen in i paus.

Matchen var fortsatt jämn efter halvtidsvilan. Böljande, med två lag som ville framåt. Och genom en fast situation skulle Frej ge nytt liv åt matchen. Inåtskruvad frispark nådde Hammarby-lånet Marcus Degerlunds panna, som styrde bollen i mål.

Målet gav hemmalaget en rejäl boost, och Trelleborg tvingades freda sitt mål med näbbar och klor under de efterföljande minuterna. Ytterligare ett hemmamål låg i luften…
Men TFF skulle spela upp sig och flytta över trycket mot Frej-målet. Känslan av ovisshet hade åter infunnit sig.

Av lagen var det TFF som helt klart var det hetast aspirerande på ett segermål. Camara Jönsson stångades, Jönsson och Nebiyou Perry dribblade –  men det ville sig inte.

Slutskedet bjöd på storartad dramatik. Med knappa minuten kvar av tilläggstiden tog hemmalaget Frej ledningen – och allt kändes tungt för Trelleborg. Men skåningarna stack upp för en slutforcering, och lyckades få med sig en frispark. Erik Andersson sköt och målvakten räddade – men på returen dök Perry upp och stötte in kvitteringen.

Kort senare blåstes matchen av. 3-3 – ett logiskt resultat sett till matchbilden i stort – även om detta möte kunde renderat i vilket resultat som helst.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close