FotbollHelsingborgs IFNyheter

Sargat HIF jagar efterlängtad seger

Efter en intensiv period – där Helsingborgs IF endast tagit en poäng på tre matcher – väntar ny tuff match mot toppjagande Djurgården. 

Utöver den meriterande premiärsegern mot IFK Norrköping har inledningen på Allsvenskan varit knackig för Helsingborgs IF. Endast en seger på de fem senaste matcherna – och nu väntar ett starkt Djurgården hemma på Olympia.
– De har inlett starkt, blir en tuff nöt att knäcka, säger HIF-tränare Per Ola Ljung till klubbens hemsida.

Skyttekungen tillbaka
Utöver den skrala poängproduktionen dras HIF med en del skador. Nyckelspelare som Alexander Farnerud saknas. Tillbaka är dock den nyblivne pappan och anfallaren Andri Bjarnason.
– Det är viktigt för oss att ha Andri tillbaka. Han var ju vår skyttekung förra året. Självklart är en frisk Andri Bjarnason positivt för oss.

Med en sargad trupp – och törnat självförtroende, möjligen – kommer det krävas något extra om poängutdelning mot Djurgården ska bli maximal.
– Vi vet att vi kan störa alla lag när vi gör saker på bästa sätt. Men när vi inte gör alla moment – framförallt inte de viktiga – på bästa sätt, då blir det svårt för oss. Vi får en chans i morgon att göra en bättre match än senast, säger Ljung.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close