BloggarNyheterPadelbloggen

Padel en verksamhet inom tennis eller squashförbundet?

Den 26 maj i Jönköping är Riksidrottsförbundets (RF) medlemsförbund samladeför att fatta beslut om Padelförbundet ska bli medlem i RF eller inte. Som det framgått i media kommer RF:s styrelse rekommendera de 71 medlemsförbunden att rösta nej till padelförbundets medlemsansökan. Däremot är padelsporten välkommen in i RF om padelförbundet går in i tennis- eller squashförbundet. Som jag har förstått är skälen att padel anses för nära besläktat med både tennis och squash och att RF strävar efter att hellre ha färre medlemsförbund än fler. Det sistnämnda skälet kan jag förstå, men däremot anser jag inte att det är så stora likheter mellan padel och nämnda racketsporter som RF:s styrelse påstår.
Det finns så klart fördelar med att gå in i ett existerande RF-förbund, men att associeras med squash känns märkligt. Dessutom är squashförbundet alldeles för litet, (mindre antal föreningar än padeln!) för att kunna ta tillvara på den tillväxtpotential som padelsporten har. En sammanslagning med tennisförbundet känns mer naturlig och är säkert också bra på kort sikt,eftersom de har en fungerande administration som skulle avlasta de ideella krafterna inom padelförbundet. Men jag tycker ändå att padelförbundet ska ha som målsättning att bli ett eget RF-förbund, det vill säga vid ett nej i år lägga fram en ny ansökan till RF-stämman 2021. Anledningen är att jag tror padel har alla förutsättningar att bli en folksport och bli större än till och med tennis. Då är det naturligtvis bättre att på sikt stå på ”egna ben” även fast det kommer vara tufft kommande år utan RF-pengar.
För egen del är det fullt fokus på att bygga upp kroppen och fortsätta att träna på de detaljer inom spelet som fortfarande inte är på plats. Förra helgens tävling i Västerås var en besvikelse för mig och Emmie. Vi hade två tuffa matcher i grupper och lyckades tyvärr inte gå vidare till semifinal. Däremot hade vi en trevlig helg med alla padelvänner och vill rikta ett stort tack till Scandic Västerås som sponsrade oss med boende och suverän frukost! Nästa tävling är den 7-9:e juni i Uppsala och till denna tävling ska jag vara i bra form! Bland annat ska jag köra några extra pass med tränaren Stefan Thunell som är bra på att peppa och ta fram det bästa ur mig.
Bästa padelhälsningar
Åsa

Relaterade artiklar

Back to top button
Close