HandbollLUGINyheter

LUGI värvar lovande målvakter från Sävehof och HK Malmö

LUGI förstärker på målvaktssidan. Isabella Mouratidou från Sävehof och Hanna Popaja från HK Malmö är klara för Lundalaget.

Isabella Mouratidou (bilden ovan) är född -97 och kommer att göra sin fjärde elitseriesäsong. Moderklubben är Torslanda och de senaste åren har hon spelat i Sävehof. Hanna Popaja är född -02 och i helgen blev hon utsedd till bästa målvakt i sin åldersgrupp under USM i Uppsala. Målvaktstalangen från Malmö har redan tränat med LUGI sedan en tid tillbaka.

– Jag har valt Lugi för att jag vet att jag kommer få en utmaning genom att träna med ett elitlag och vill se vart det kan leda. Samtidigt är det väldigt nära för mig då jag går på Polhemskolan i Lund och har hallen precis i närheten, säger Hanna Popaja i ett pressutskick.

Hanna Popaja

– Isabella, som tecknat ett tvåårsavtal, är en målvakt som kommer att kriga för att nå ytterligare
framgång och kommer att bidra till att sporra och lyfta laget med sin härliga vinnarattityd och kämparglöd. Hon har kapacitet att avgöra matcher, något vi fick se prov på i matchen om finalplats mellan H65 Höör och Sävehof där hon gjorde några viktiga räddningar i slutet och blev matchhjälte. Hon passar bra in i LUGIs profil, säger Patrik Bengtsson LUGIs klubbchef och fortsätter.

– Både Bella och Hanna är spännande spelare som passar bra in i klubbens profil och klubbens
långsiktiga mål. Vi är stolta över att de väljer att utbilda sig vidare i LUGI. Klubben är erkänd för sin talangutveckling och vi är stolta när spelare väljer oss med tydliga mål för sin karriär. Extra roligt också när vi får fortsatt förtroende av våra egna spelare, både rutinerade och talanger. Det skall bli väldigt spännande att följa alla de fyra målvakterna i framtiden.

LUGI gjorde precis gjort klart med Esmeralda Fetahovic och har sedan tidigare lyft upp Nora Rasmusson i seniortruppen. Med de två nytillskotten utifrån kommer det att bli en kamp mellan fyra målvakter den kommande säsongen.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close