FotbollNyheter

Tidigare Tollarpsspelare provar lyckan i italiensk klubb

Unge talangen Emil Sjögren spelade till vardags i Mjällby AIF. Men en provträning i Malmö ledde honom till Italien och Serie D-klubben ASD Cannara. 
– Det är ett häftigt äventyr och en stor möjlighet, säger Emil Sjögren. 

Emil Sjögren, 17, befann sig på en uttagning i Malmö. Fina prestationer uppmärksammades av italienska scouter, som fanns på plats vid tillfället. Några veckor senare gick planet till Italien för en vecka av träningar hos Serie B-klubben A.C Perugia.

– Jag åkte ner till Perugia, då. Först tränade jag med deras U17-lag, men redan efter en träning blev jag uppflyttad till U19. Där blev det två matcher – två fantastiska matcher, sa de italienska tränarna till mig. Det var jättekul redan från start.

Tollarpsgrabbens prestationer på planen uppmärksammades av en annan klubb – ASD Cannaras scouter. En klubb belägegrad i Serie D, den italienska fjärdedivisionen.

– De tog kontakt med min agent, Jimmy Andersson, och erbjöd mig ett kontrakt på ett år efter mitt provspel i Perugia. Så, dit ner åker jag i augusti för att spela. Om inte det skulle gå så bra som vi hoppas, så har vi en plan b. Då kommer jag få träna med en annan akademi där nere. Men jag stannar där i ett år från augusti.

Var det självklart för dig att tacka ja?
– Ja, det var det. Jag tänkte att det var en stor chans att prova på spel utomlands. Sen språket, kulturen, allt. Det är en jättestor möjlighet, och ett bra steg i karriären. Jag och min agent, Jimmy, har haft ett väldigt bra snack gällande allt detta.

Till vardags tillhör Emil Sjögren Mjällby AIF:s U17-lag – men i Italien blir det seniorfotboll.

– Jag kommer tillhöra deras a-lag. Det är häftigt. Jag tror att kvalitén motsvarar mittenlagen i Superettan. Jag kommer bo på ett internat och gå i skolan där nere. Det är en häftig upplevelse, och en stor möjlighet.

 

Joel Ask

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close