Trav

Lugauer tror på seger i Kungapokalen

De sista förberedelserna är klara inför Kungapokalen på Åby lördag eftermiddag.
Jägersrostjärnan Campo Bahia fick ett sista, lugnt, träningsjobb på torsdagsmorgonen och efteråt var tränaren Conrad Lugauer mycket belåten.
– Det finns inga moln på himlen, sa han och kikade upp mot den jämngrå Skånehimlen som släppte ner ett strilande regn. Jag tror helt enkelt att vi vinner.

Alla förberedelser har gått perfekt, Campo Bahia gick visserligen sitt sista jobb ett par timmar tidigare än planerat – men det var bara för att ”Conni” ville att stjärnan skulle få ett så bra underlag som möjligt.
Nu blir det bara lite pyssel med hästen för skötaren Nick Elfving innan starten på lördagseftermiddagen. Då är det allvar.
Men det är en harmonisk stjärna som laddar upp i sin hörnbox i stallet strax utanför Blentarp. Han nojsar med Lugauer och försöker sno kepsen, buffar lite kärvänligt och är helt enkelt en häst som utstrålar trivsel och välbefinnande.
– Han är så här, berättade Conrad. Det är helt enkelt en helmysig häst.
Campo Bahia har utvecklats under vintern, mognat mentalt och vet numera precis vad som förväntas av honom. Han fick gå det sista lite tuffare jobbet i måndags och var helläcker. Dessutom passade Conrad på att testa rycktussar (proppar han drar ur hästens öron när han vill att den ska öka farten) för första gången.
– Det gav drömeffekt.

Så med andra ord, Campo Bahia har en extra växel i Kungapokalen?
– Ja, han ökade lite till. Jag vill inte chansa för vi vill verkligen vinna det här loppet.
De tyska ägarna, hårt satsande Thomas Berchtold och J Weber–Berchtold, har flera topphästar hos Lugauer – men nu är det riktigt nära att få vinna ett stort lopp. Och de gör de i sina röd/vita tävlingsfärger. Valda för att synas i loppen.
Som om inte Campo Bahia skulle ha tillräckligt med utstrålning.
Strax före 19 på lördagskvällen vet vi om han blivit Kung i kullen också.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close