skanesport_desktop-panorama-1

NyheterTorns IF

Torn hoppas bryta två trender

I jakten på första segern på hemmaplan tar sig Torns IF i helgen an Lindome GIF – serieledaren som lär bjuda upp till kamp. 

Stångby-laget Torn har en skralare poängskörd hemma än borta. Trots övertygande spel väntar man fortfarande på första segern.
Senast kommer man från en intensiv, dramatisk derbymatch mot Lunds BK, där slutresultatet – det så länge ovissa- skrevs till 2-2.
– Känslan är god trots att vi inte fått in så många poäng på kontot som vi borde fått. Samtidigt är det upp till oss själva att påverka det, ingen annan. Vi har spelat bra fotboll och skapat massor av chanser så vi borde fått högre utdelning, men nu är det som det är. Trots allt känns det som att vi har bra självförtroende och vi vet vad vi kan, säger Torn-tränaren Richard Ringhov.

Nykomlingen tillika serieledaren Lindome har såväl överraskat som övertygat. Hallandslaget är till dags dato ännu obesegrat – kan Torn bryta både denna och sin egen hemmatrend, tro?
– Nu möter vi ett Lindome, som är obesegrade, och dessutom spelar vi hemma – så utmaningen är inspirerande. Vi har inte vunnit hemma i år och vi är inte vana med att spela tre matcher hemma utan att vinna. Kommer inte ihåg när det var sist. Undrar om jag varit med om det någon gång och då är det lång tid.

Hur ser det ut på skadefronten?
– Det är nästan som innan. Fredrik Bergman har en vecka kvar. Putte Östlund har kommit igång med något pass – men Dino Mesic och Hugo Barsne fortfarande borta på obestämd tid. Dock pratar vi sällan i Torns IF om dem spelare vi saknar. Vi pratar hellre om de som är med, annars blir det fel mot de som spelar. Hur som helst kan man ändå sammanfatta det med att med alla dessa spelare friska så höjer vi konkurrenssituationen – men den tiden ligger en bit bort, avslutar Richard Ringhov
Joel Ask
Foto: Bildbyrån/Avdo Bilkanovic

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close