Avspark Div4Fotboll

Tre poäng till Vejby i toppmötet mot Åstorp

I division fyra nordvästra noterades Vejby IF för femte raka segern när laget besegrade toppkonkurrenten Åstorps FF under fredagskvällen.
Men det var inte utan dramatik.
Laget höll på att göra en Barcelona – men lyckades till skillnad från CL-semifinalisterna förvalta sin 3-0-ledning till seger.

Att det var en viktig match för båda lagen på Vejby IP var det inget snack om. Gästerna från Åstorp försökte överraska Vejby genom en justerad startuppställning.
– Åstorp hade nog ändrat lite till denna match. Normalt sett spelar de 3-5-2 och väldigt offensiv fotboll, men nu kom de som ett lågt spelande 4-1-4-1-lag och gick in för att täppa igen bakåt. Därför var det skönt att vi fick första målet, annars hade det blivit en helt annorlunda matchbild, säger tränare Magnus Arvidsson.
Redan efter åtta minuter gjorde nämligen Frederik Thomasen 1-0 på hörna.
– En variant som vi tränat en hel del på och bland annat fått utdelning på under försäsongen. Det är kul när sådant lyckas och fyra av målen i matchen kom för övrigt på fasta situationer.
Det måste varit du, din räv, som hittat på hörnvarianten…?
– Ja, jo, så är det.

2-0 kom tidigt i andra halvlek, Thomasen var i farten igen, och 3-0 gjorde Konrad Jonsson med 25 minuter kvar på hörna.
– När motståndarna läst hur vi gör vid en hörnvariant har vi lösningar för hur vi ska hantera det, vilket verkligen lyckades i denna matchen.
3-0 och helt avgjort?
Icke.

Åstorp reducerade två gånger om och det blev nerver sista fem.
– Det blev nervöst och stressigt de sista fem minuterna. Vi skickade bara bort bollen och höll oss inte kyliga, men det blev seger och det är det viktigaste.
– Vi gör en okej första halvlek där vi hade bollen mest, men när vi tryckte ner dem i spelet blev vi lite väl stillastående. Vi förbättrade den detaljen i andra halvlek och kunde gjort ett fjärde mål och punkterat matchen rätt tidigt.
Kändes det som en toppmatch?
– Ja, det tycker jag. Åstorp är tunga att möta och spelade rakare fotboll idag än vad de brukar göra. Vi, Besa, Åstorp och Klippan kommer att göra upp om det. Det kommer nog att stå mellan oss fyra, om inte Wormo också kan utmana.
Hur ser du på er inledning annars?
– Vi hade en premiär mot Ödåkra (1-1) som vi lika gärna kunde ha förlorat – jag var missnöjd med den matchen. Efter det har vi tagit tag i det och varit både spelförande och kommit till mycket målchanser. Vi måste lära oss vinna dueller, spela enklare och snabbare framåt. 5-1-0 på sex matcher måste jag totalt sett vara nöjd med, säger Arvidsson.

Läs även:

Gratis: Avspark – bibeln inför division 3 och 4

Relaterade artiklar

Back to top button
Close