FotbollNyheter

BK Olympic värvar Skurups skyttekung – vann med 3-0 mot IFK Malmö

Hittills har helgen gett BK Olympic två fina besked. Idag besegrades IFK Malmö med 3-0 i Malmöderbyt och på måndag blir Skurups AIF:s skyttekung Filip Bohman klar för Lindängeklubben.

Förra året gjorde Filip Bohman 30 mål i serien för Skurups AIF och ytterligare 13 mål i YA-cupen.

– I år har han inlett med 12 mål på sex matcher så det är en väldigt duktig målskytt, född 1996, som vi lyckats göra klart med. Han tränade två pass med oss och övertygade direkt, säger Olympics ordförande Mattias Hazi och betonar att det varit en väldigt smidig övergång.

– Skurups AIF har varit ett nöje att samarbete med. Klart att det är ett avbräck för dem, men de har verkligen ställt upp för att Filip ska få chansen i division 2.

Skurups AIF spelar i division 5 södra och har inlett med fyra segrar och två förluster, den andra kom idag mot BK Skansen när Filip Bohman gjorde sin sista match.

För BK Olympic gick det bättre. Hemma på Lindängen blev det seger med 3-0 mot IFK Malmö efter mål av Rassa Rahmani, Simon Ståhl och Sadmir Zekovic. IFK Malmö saknade varningsavstängde Noor Zadran och Elias Olsson, som är iväg med P03-landslaget, och skapade väldigt få målchanser. Det var BK Olympics match.

– Extra kul att vår unge 01:a Hamid Abdulla (bilden) var så bra. Han kom tillbaka till oss efter en utflykt i MFF och gjorde nog sin bästa match hittills. Han var helt överlägsen, berömmer Mattias Hazi.

Ni har talat väldigt tyst om toppstrid tidigare, är det dags nu?

– Nja, topp fem vill vi vara. Sedan får vi se. Det finns en styrka i BK Olympic och laget.

Ole Törner

Foto: BK Olympic

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close