FotbollLandskrona BoISLunds BKSporter

BoIS starkast i Skånederbyt

Landskrona BoIS besegrade Lunds BK med 2-0 och visade ännu en gång att man är ett lag för toppstriden i division ett södra.
En besk eftersmak dock: lagkaptenen och mittbacken Philip Andersson bars ut på bår med en knäskada.

Det var ett något stukat Lunds BK som kom till spel mot Landskrona BoIS. Mittbacken Balint, och mittfältarna Kalle Larsson och Jesper Möller testade innan match, men förmådde inte starta.
Ändå höll sig Lund kvar i matchen väldigt länge. Efter en sömn första halvlek tog hemmalaget över i den andra akten,´
Landskrona BoIS-produkten Kevin Jensen, som startat i fyra matcher i år, fick hoppa in efter en timme – och var den som gjorde 1-0-målet efter 79 minuter. Ett skott som tog på en spelare fick en ”omöjlig” båge och seglade in i den bortre gaveln.
Efter två raka 0-0-matcher var det ett synnerligen efterlängtat mål för de randiga.

1-0 såg till att stå sig, men i slutminuterna fick BoIS en straff som Dennis Olofsson förvaltade och 2-0 var på det hela ett fullt rättvist resultat. För dem som nu eftersöker rättvisa i fotboll..
BoIS tränare Billy Magnusson:
– Vi hade förberett oss på deras sätt att spela. Dock ställde en tidig skada (på Sumar Almadjed) till det och efter en bra start så började Lund att kontrollera spelet.
– Men vi pratade igenom oss i paus och åt oss in i matchen minut för minut. Vi hade flera bra chanser innan 1-0-målet och det var hårt arbete för varandra och kom bra in i matchen. Killarna ska ha en stor eloge för det.

För dig som brukar betta på fotboll kan straffar snabbt ändra resultatet, både uppåt och neråt. Ena sekunden jublar man och nästa är man kallsvettig. Om det nu går vägen du skulle vinna på din match är det läge att lägga vantarna på vinsten så snabbt det går, på några av de siter som ger snabbast uttag är det bara ett par minuter bort.

10-1 i målskillnad och 4-3-0 på sju matcher. ”Nya” Landskrona BoIS ser starka ut i söderettan och inte minst har defensiven imponerat. Centralt i backlinjen har Philip Andesson visat klass och varit en ledartyp – en spelare som tveklöst hör hemma i ett högre sammanhang.
Det är heller inte spelaren som ligger kvar på gräsmatten efter en smäll. Därför var det direkt smärtsamt att se Andersson liggandes vridandes i svåra plågor efter att ha landat fel och dragit till knät i en landning en bit utanför eget straffområde.
Inte alls något fult. BoIS hade 1-0 med fem minuter kvar av matchen och BOOM.
Det är för tidigt att ställa amatördiagnoser, men alla som sett en allvarlig knäskada kände igen de tecken som Andersson uppvisade.

Billy Magnusson gav dock positiva besked:
– Första diagnosen en form av uttänjning, ett besked som betydligt bättre än vad man tänkte när han bars ut på bår.
Sumar Almadjed som i sin tur tvingades utgå mitt i första halvlek såg inte ut att vara lika illa däran:
– Han fick en skada på framsida lår. Vi få se hur pass allvarligt det är, säger Magnusson.
Hur viktig är Andersson för erat försvar?
– Han är en mycket duktig spelare och en viktig kugge, men vi har två till bra mittbackar, sa Magnusson.

Jack Majgaard Jensen var tillbaka i den förening han misslyckades med att rädda kvar i Superettan 2018.
– Tyvärr var många spelare borta. Tre av fem som testade innan start kunde inte spela. Men vi jobbade oss bra in i matchen.
– I början av andra halvlek förlorade vi mycket dueller. Jag vet inte om vi blev bekväma eller trötta, men det offensiva spelet fungerade det inte.
– Målet som BoIS gjorde var slumpaktigt, men välförtjänt, och det är bara att konstatera att de var ett bättre lag idag.
Noterbart är att Jesper Möller hoppade in sista 10 minuterna i LBK och fick sin comeback ändå.

Foto: Nisse Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close