FotbollHässleholms IFIFK HässleholmNyheter

Hässleholmsderby stundar: ”Häftiga matcher”

Drabbningar som brukar finnas intressanta är derbymatcher. Under söndagen möts Hässleholmslagen, IFK och IF, i just ett sådant. Ett möte som ofta bjuder upp till stor underhållning.
– Det märks att folket är lite mer på tårna, säger Hässleholms IF-tränaren Niclas Lindeqvist. 

Inför helgens möte har lagen spelat fem matcher vardera. Hässleholms IF skuggar toppen med sina tio poäng, tre fler än IFK Hässleholms aktuella saldo.

– Det har sett bra ut. Inget ypperligt, men okej. Men vi har absolut förtjänat de poäng som vi spelat ihop. Och den matchen vi förlorade, mot Husqvarna, där var vi inte tillräckligt bra. Det var en sur förlust, för jag tyckte vi var bättre, säger Niclas Lindeqvist, tränare i Hässleholms IF.

Hässleholms IF-spelarna firar ett mål under försäsongen. Foto: Bildbyrån

Helgens derbymotståndare känner Niclas Lindeqvist väl till – men inte desto mindre respekt hyser han för det.

– De har skiftat lite bland olika formationer. De har en kille som gjort fem mål under inledningen, och dt kommer vi behöva se upp med. Vi kommer behöva jobba hårt, ha rätt inställning och mycket energi. Det har vi visat tidigare,  och det är det som gjort att vi tagit de poäng som vi har. Vi vet att varje match är ett krig, så vi måste göra vad vi kan för att förbereda oss på bästa sätt.

I det läger som är IFK Hässleholm blir matchen en värdemätare och en viktig indikator för framtiden.

– Det ska bli kul. Två lag som vunnit en del på slutet här, vi har en bra form med oss. Nä, det ska bli roligt. mycket folk och bra fotboll, säger IFK-tränaren Jonas Jönsson, som går in i sitt första Hässleholmsderby i tävlingssammanhang.

– Vi möttes ju i en träningmatch under vintern, och redan då var det mycket folk på plats. man märker att det engagerar och för med sig en stämning, tillägger han.

IFK-spelarna hoppas få fira igen på söndag. Foto: Bildbyrån

Hur ser du på matchen, så här inför?
– Vi kommer gå ut och fortsätta göra det vi har gjort tidigare. Vi kommer behöva hantera deras anfallspel, och lista ut hur vi ska såra dem. Jag hoppas vi känner att vi är i bra form, en form som vi kan ta med oss in i denna match. Sen att man håller känslor och allt i styr. Jag vet att det väntas komma mycket folk, det ska ju vara positivt, inte tynga spelarna. Vi träffar ju deras spelare ofta. vi byter om i samma lokaler och så vidare. Ett bra resultat kommer ge oss möjligheten att gå med huvudena högt och vara lite extra nöjda nästa gång vi springer på varandra på träningsanläggningen, avslutar Jonas Jönsson, tränare i IFK Hässleholm.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close