FC RosengårdFotbollLB07Nyheter

LB07 slog FC Rosengård – avgjorde på tilläggstid

LB07 hade inte tagit en enda poäng i inledningen av Damallsvenskan och FC Rosengård var storfavorit i Malmöderbyt. Men det var LB07 som vann med 3-2 sedan förre FCR-spelaren Andrea Thorisson hoppat in och gjort det avgörande målet. På tilläggstid!

Därmed fick LB07 tre poäng, en skön och prestigefull seger och dessutom ett besked att det går att locka publik till Limhamns IP. 1 536 åskådare utnyttjade erbjudandet om fritt inträde och de fick alltså se en riktig skräll.

Segermålet kom när klockan tickat in tre minuter på tilläggstiden. Andrea Thorisson vann en löpduell mot en FC Rosengårdsback och lade kallt in bollen bakom målvakten Zecira Musovic.

LB07 tog ledningen med 1-0, FC Rosengård vände till 2-1 och LB07 vände tillbaka.

Tidigare under säsongen vann FC Rosengård med 3-0 mot LB07 i cupen och 4-0 i en träningsmatch. Nu körde man helt fast och det första halvleken presterade laget inget spel alls, bara ett mål av pålitliga målskytten Lisa-Marie Utland och LB07 borde haft ledningen. När sedan Fina Brown nickade in 2-1 till FC Rosengård alldeles i början av den andra halvleken trodde många av hemmaåskådarna att det var kört. Men då plockade LB07 fram moralen samtidigt som FC Rosengård lyfte spelet en hel del, men brände chanserna.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close