skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

MFF-tränaren Uwe Rösler: Jag stöttar våra supportrar

MFF-tränaren Uwe Rösler har stor förståelse för aktionen som innebär att de första tio minuterna av matchen mot Elfsborg kommer det att vara tyst och tomt på ståplats.

– I support our supporters, jag stöttar våra supportrar. När de känner så starkt för något är det naturligt och det är för dem vi spelar. Det är det vi är anställda för, för att underhålla vår publik och tycker de att det här är en så viktig fråga är det självklart att vi står på deras sida, betonade Uwe Rösler efter dagens träning.

– Men den andra sidan av saken är att det blir oerhört viktigt att alla efter de tio minuterna verkligen är med och skapar stämningen och atmosfären de är så bra på. För det kommer att bli en tuff match för oss! Men känner jag supportrarna rätt är det nog snarare så att de kommer att sätta in ännu mer kraft och hjärta i stöttningen.

– Vi hoppas i alla fall det. Varje gång vi har en hemmamatch ser jag verkligen fram mot att spela i Stadion med supporten, atmosfären och trycket vi har i ryggen. Mot Elfsborg tror jag att vi kommer att behöva det. Vi måste pushas på för att trötta ut dem, spela med en hög intensitet och hålla högt tempo under långa perioder. Som i höstas när vi mötte Elfsborg hemma, vann med 2-0 och gjorde mål i den 60:e och 79:e minuten.

Jo Inge Berget har fortfarande problem med en känning i ljumsken och finns inte med bland de 20 i truppen, som matchdagen ska bantas ner till 18. Franz Brorsson, Lasse Nielsen och Fouad Bachirou är inte heller tillgängliga på grund av skada.

Med i truppen är 17-åriga löftet Tim Prica.

MFF-truppen: Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Anel Ahmedhodzic, Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari, Oscar Lewicki, Andreas Vindheim, Anders Christiansen, Bonke Innocent, Samuel Adrian, Laorent Shabani, Arnor Traustason, Sören Rieks, Romain Gall, Erdal Rakip, Markus Rosenberg, Guillermo Molins, Marcus Antonsson och Tim Prica.

I Elfsborg är Jonathan Levi, som gjort en stark upptakt på säsongen, osäker på spel.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close