FotbollHelsingborgs IFNyheter

Ny förlust för HIF – som suktar seger

På ett soldränkt Guldfågeln Arena jagade Helsingborgs IF en efterlängtad trepoängare mot Kalmar FF. Men återigen fick skåningarna se sig besegrat.

En sargad HIF-trupp reste till “världens ände” för att ta sig an Kalmar FF.
I skadade Alexander Farneruds ställe figurerade Andreas Landgren fortsatt på HIF:s mittfält. I backlinjen saknades Andreas Granqvist. Som offensiv spets – Wanderson.

En ansenlig publiksiffra fick se en trevande första halvlek, där lagen hade svårt att etablera någon offensiv. Mycket kamp, slarv och fantasilöshet var istället det som präglade de inledande 45 minuterna. En bild som spelarna gav medhåll åt.
– Vi behöver få ett flyt i det på ett annat sätt. Det är förstatouchen som vi inte får ner, och då blir passningsspelet drabbat, sa Markus Holgersson till Cmore.

Andri Bjarnason byttes in och försökte för HIF. Men islänningen lämnade mållös. Foto: Bildbyrån

Spelbilden efter paus liknade den som skådats innan. Böjande spel, men låg intensitet och saknad av flärd i anfallsväg. Inbytte Andri Bjarnason hade sina chanser – men i dag ville det sig inte, varken för islänningen eller för HIF stort.

Istället kom hemmalaget Kalmar bli de som skulle få segerjubla. Detta efter ett sent mål, i den 86:e minuten, signerat Viktor Elm.

En slutforcering från HIF:s sida följde. man slog långt och stångades för att suga fast andrabollar. Max Svensson gavs möjligheten via frispark – men, nej.

Förlust blev det för HIF. Laget är nu segerlösa under sina fyra senaste matcher och sjunker i tabellen.
Härnäst väntar ny tuff match mot AIK, hemma på Olympia.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close