skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTorns IF

Torn lyckades med uppgiften – bröt två sviter

Torn hade två sviter att bryta. Den viktigaste var att förskaffa sina första tre poäng på hemmaplan. Den andra, som skulle falla naturligt av en hemmaseger, var att bryta Lindome GIF:s förlustfria svit. Idag lyckades man med båda.
Dylan kosik Sulaiman sköt hemmasegern till Torn.
– Det känns som att det kan vända för oss nu, säger målskytten efteråt. 

Till mötet med Lindome GIF valde Torns tränarpar, Richard Ringhov och Magnus Nilsson, att rotera en del i startelvan. På målvaktspositionen lämnade Felix Jakobsson plats till förmån för Svante Hildeman. Bland utespelarna gjorde Oscar Ahlgren startdebut, Dylan Kosik Sulaiman tog forwardspositionen istället för Anton Kinnander.

Torn, som suktade seger på hemmaplan, inledde bäst av de två lagen. Man hotade mycket genom sin vänsterkant, där Niclas Lundberg drev fram och tog ett par avslut.
Och ju längre tiden gick, desto mer tog hemmalaget över matchbilden. Man höll Lindome på halster – men den första halvleken förblev mållös.

Dylan Kosik Sulaiman klev fram och sköt segern till Torn. Foto: Bildbyrån

Den andra halvleken var jämn, även den. Ett ställningskrig, där båda lagen kämpade och slet för den slutgiltiga belöningen.
Trots målchanser uteblev målen – och matchen såg länge ut att sluta 0-0.
Men dryga tio minuter från slutet kom det förlösande 1-0-målet för Torn. Dylan Kosik Sulaiman petade bollen, sparkades ner och ordnade straff för hemmalaget. Sulaiman tog den själ – och nätade. 1-0 och eufori på Tornavallen.
– Det var otroligt skönt att få sätta dit den. Det var en ganska jobbig match, särskilt för oss där framme, som vi ta längre löpningar och så. Så, ja, det känns bra, sa matchhjälten Dylan kosik Sulaiman efteråt.

Det sena målet bjöd upp till formering av bortalaget Lindome. De hittills obesegrade hallänningarna tryckte på – men Torn red ut stormen och knep samtliga poäng. Segern innebar att Stångby-laget brutit två trender: Dels sin egen segerlösa hemmasvit, och dels Lindomes förlustnolla.

– Jag tycker väl att v i haft lite oflyt på hemmaplan. vi har haft ett bra spel och chanser, men målen har inte kommit. Men jag hoppas att det vänder nu, sa Sulaiman.

Ditt andra raka mål. Vad känner du kring din form?
– Det bygger ju på självförtroendet varje gång man gör mål. Och någon form är jag väl i. Sen känns det väl som att man kommer in i det mer och mer om man får 90 minuter, oavsett om man gör mål. Men såklart ger ålen lite extra, säger Dylan kosik Sulaiman.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close