IBK LundInnebandy

IBK Lund plockar upp talang

I veckan har IBK Lund Elit Dam i Allsvenskan offentliggjort att de väljer att plocka upp en av klubbens talanger.
My Morén, född 2001, kommer göra sin första Allsvenska säsong efter att under förra säsongen spelat i Div.1 och Juniorallsvenskan.

IBK Lund presenterade i veckan Dam Elits första nyförvärv inför kommande säsong och skriver i ett pressmeddelande:
“I linje med att fortsätta generationsväxlingen och att ge klubbens yngre spelare chansen, är vi väldigt glada över att idag kunna meddela att My Morén, född 2001, lyfts upp till den Allsvenska truppen. Under säsongens spel i Div.1 och Juniorallsvenskan har den rightfattade forwarden varit en av de mest framträdande spelarna, vilket även gav ett eko i innebandyskåne. Trots flera anbud från andra klubbar väljer hon lyckligtvis att fortsätta sin satsning hos oss i IBK Lund.”

Morén kom från hennes moderklubb Bjärreds IBK inför föregående säsong och har under säsongen spelat i både Div.1 och Juniorallsvenskan.
– Hon har under säsongen utvecklats mycket av seniorspel i Div.1 och i vårt JAS-lag, som även tog brons på innebandyfesten, säger huvudtränare Johan Gustafson.

Med ett ruggigt dragskott tillsammans med hennes goda kvalitéer i övrigt, ska nu Morén aspirera på en vänsterforwardplats.
– My är en allround-spelare som besitter många färdigheter som kommer att göra nytta för oss. En spelare som lägger ned ett hårt jobb på plan med förmågan att avgöra matcher, menar Gustafson.

Foto: Patrik Palm

Relaterade artiklar

Back to top button
Close