skanesport_desktop-panorama-1

Fotboll

Framgångsreceptet för Skurup: ”Ambitionsnivån”

Skurups AIF degraderades till den rådande upplagan av division två södra Götaland.
Ett revanschlystet lag ångar nu på i toppen, med visionen om ett direkt återtåg uppåt.
– Det har varit målsättningen från början, säger lagets tränare, Stefan Rask. 

Ny division och nytt namn på tränarbänken. Stefan Rask – med 17 år i Malmö FF, och erfarenhet från bland annat LB07 och Vellinge IF – gör sin första säsong som huvudtränare i Skurups AIF:s damlag. En inkorporering som tycks vara perfekt för den avancemangsjagande serieledaren.

– Nä, men framgångsreceptet är väl väldigt enkelt. Jag har fått förmånen att jobba med en trupp med väldigt duktiga och ambitiösa fotbollsspelare, säger Stefan Rask, huvudtränare i Skurups AIF, och tillägger:

– Jag tror det ligger mycket i att dessa tjejer – många av dem – var uppe och spelade division ett-fotboll förra säsongen. Det är klart att om man kommer ner till division två från ettan, så ligger man på en nivå som är lätt för mig som tränare att ta hand om. Jag vidhåller att vi är ett gäng duktiga fotbollsspelare som trivs bra tillsammans.

Likt de flesta andra lag på seniorsidan är åldersspannet brett i Skurups AIF. Något Stefan Rask anser vara positivt. .

– Det är samma sak där – det är en väldigt bra åldersstruktur. Jag har spelare från 19 år till 33 år, och det är en jättebra blandning av rutinerat och ungt.  En del ut av de äldre har varit i Skånelaget i sin ungdom – vi har lite allsvensk rutin också. Nä, en jättebra mix med många bra spelare, som har en hög ambitionsnivå.

Som degraderade från division ett har Skurup och Stefan Rask ett tydligt mål uppsatt för fortsättningen.

– I och med att tjejerna trillade ner från ettan, så är målet att vara med i toppen. Sen har jag faktiskt slängt in en brasklapp: Då vi är en så pass tunn trupp, och skulle ha otur att råka ut för skador, så skulle det störa oss. Men annars ska vi vara med i den absoluta toppen.

Era styrkor som lag – vilka är de?
– Jag tror att vi har en grundorganisation i vårt lag, som bygger på tydliga roller. Tjejerna vet vad de ska göra, både offensivt och defensivt, de kan anpassa sig till olika situationer. Och det kombinerat med en division ett-erfarenhet, duktiga och ambitiösa fotbollsspelare, då blir det bra, säger Skurups-tränaren Stefan Rask.

 

Joel Ask

Foto: Ola Svensson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close