skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

William Nilsson till final på legendariska Spa-banan

Det var en revanschsugen William Nilsson som reste till Belgien för den andra deltävlingen i rallycrossmästerskapet RX2 International Series.
– Tävlingen har gått lite upp och ner för mig, men jag är nöjd med resultatet, säger 19-åringen.

Den inledande deltävlingen av RX2 International Series slutade med en hård krasch i semifinalen för William Nilsson. Mästerskapets andra deltävling, som tog plats i Belgien, bjöd på betydligt bättre resultat för skåningen.
– Inför helgen var jag riktigt revanschsugen, och på flera plan har jag lyckats bättre än under förra tävlingen. Det känns skönt och jag är absolut positiv inställd efter helgen. Men såklart, jag vill vara ännu mer i framkant under tävlingen i Silverstone och få upp tempot ytterligare, säger Nilsson.
Det var första gången någonsin som rallycross kördes på den välkände F1-banan Circuit de Spa-Francorchamps och under helgen satt 17 500 personer i publiken.
– Spa är som alla säger en ikonisk bana, så det har varit häftigt att tävla på den. Jag gillade layouten de fått till, det blev en jäkligt fräck rallycrossbana.

Helgen inleddes med en femtetid och en sjundetid för Nilsson på träningarna. Därefter bjöds det på en blandad kompott av allt från en heatseger och snabba varvtider till tidskostande startsmällar.
– Tävlingen har gått lite upp och ner för mig. Jag har haft lite otur med dåliga startspår. Här på Spa är den första svängen väldigt tight, och så länge ingen släpper sitt spår är det väldigt svårt att avancera i starten. Men jag fightades och tog mig till final.
I finalen startade Nilsson från sista led.
– Jag ökade farten hela tiden, men hamnade i trafik och en del sådana grejer. Men vad ska man göra? Jag är nöjd med helgen och resultatet. Nu har jag en helg ledigt innan det är dags för den tredje deltävlingen i Silverstone och jag är riktigt laddad inför den.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close