FotbollGIF Nike

Ny sportchef i GIF Nike

GIF Nike presenterar en ny sportchef med tillträde februari 2019.
Didrik Ekstrand blir övergripande ansvarig för att vara ledarnas bollplank från klubben och vara med ute i verksamheten för att se till att våra ledare och spelare trivs och tycker att fotbollen är rolig.
Samtidigt ingår det en del administrativt arbete men det gäller att se till så att allt fungerar som det ska och att alla vet vad de ska göra.

Didrik Ekstrand började tillsammans med Johan Sunding som ungdomstränare i GIF Nike 2016 i det lag som idag utgör damlaget. Där var han i två år innan han slutade i laget.
Parallellt med detta har Didrik arrangerat 13-års turneringen under 2017 och 2018 samt Girls Invitational 2018. Därefter invald som arrangemangsansvarig i styrelsen och sedan även anställd som ungdomsansvarig under hösten 2018. Sedan februari 2019 sportchef.

Sedan fyra års ålder till 19 år har Didrik spelat fotboll i Kågeröds Boif. Sedan tog karriären tyvärr stopp pga ett hjärtfel. När kvalitén inte var högre än division 3 då ägnades tiden åt fotboll på andra sätt. Bland annat genom att studera Sport Management på kandidatnivå på Malmö universitet med siktet att ta Mastersexamen i Sport Science under 2020.
– Detta är ett kvitto på att föreningen utvecklas så pass mycket att det krävs en annan organisation och med detta även en sportchef. Didrik är driven och har ett starkt fotbollsintresse och vi är glada att han tackade ja till att utveckla klubben vidare, säger GIF Nikes ordförande Per Karlsson.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close