skanesport_desktop-panorama-1

FotbollHelsingborgs IFNyheter

Rikard Norling om HIF-matchen: “En jävla utmaning”

De regerande svenska mästarna kommer till Helsingborg för första gången sedan 2017. Skånesport tog ett snack med AIK-tränaren Rikard Norling inför matchen. – Vi har en stor utmaning framför oss.

AIK kommer till Helsingborg med vind i seglen. Stockholmarna har tagit två raka segrar och är fortfarande med i toppen av Allsvenskan. Derbyt mot Djurgården senast var lagets bästa insats i år och var även första gången 2019 som de lyckades vinna med mer än ett måls marginal. Klubben har däremot en tendens att vika ner sig matchen efter en derbyseger, och Olympia är inte AIK:s favoritarena. Senaste segern borta mot HIF kom i juni 2013.– Utmaningen är att göra en bra match efter ett derby, och speciellt efter ett framgångsrikt derby. Där har vi varit mindre framgångsrika genom åren, konstaterar Rikard Norling inför matchen.

Hur kommer det sig?

– Det är en kombination av att ett Stockholmsderby är en jävla urladdning, att det är mycket känslor, en återhämtningen rent fysiskt och att motståndet troligtvis har tagit del ser fram emot att sätta tänderna i oss. Vi har en stor utmaning framför oss.

Derbyt var er bästa insats i år, är ni tillbaka på vinnarspåret nu?

– Okej första halvlek där vi fick försvara mot ett Djurgården som fick grepp om oss. Jag tycker att vi hanterade det bra och växte allt eftersom. I andra halvlek så blir vi starkare tycker jag, mest med hjälp av målen. Resultat styr tanken, som Björn Wesström brukar säga, och det är lite så nu också. Vi har haft halvlekar som varit bra och här var det egentligen bara halvlek som var riktigt bra. Vi har fortfarande inte träffat någon form av högre punkt i vår potential.

Vad tänker du om matchen mot Helsingborg?

– Vi möter ett bra lag. De har väldigt många erfarna, duktiga spelare som har spelat på en hög nivå. Många av dem har fortfarande många år kvar i kroppen. De lär laddade när stora lag kommer till dem och vi är ett av de lagen i Sverige som är stora och roliga att spela mot. Jag räknar med att vi kommer möta bra individuella spelare och ett bra kollektiv med PO bakom spakarna.

De är obesegrade hemma och AIK brukar ha det tufft borta i Helsingborg.

– Helsingborg har för mig alltid varit en bortamatch och det har alltid varit förenat med en jävla utmaning.

Någon spelare i Helsingborg som du är extra orolig för?

– Jag tycker ju Rasmus Jönsson är jävligt bra. Och såklart, spelar Granqvist så är han en av de bästa försvararna i de här landet.

Hur passar AIK:s spel HIF tror du?

– Det lär visa sig. Vi spelade mot dem i genrepet på Friends inför förra året och förlorade med dunder och brak, de var bättre än vad vi var. Så ur det perspektivet passar ju deras spel bättre mot oss än tvärtom.

Mycket har ju ändå hänt sedan dess.

– Ja, vi får se.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close