skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborg FF

TFF-tränaren: ”Skillnad på division ett och två”

Antalet spelade seriematcher har tickat upp på fem. I dessa har division ett-nykomlingen Trelleborgs FF blandat och gett.
– Det är absolut en skillnad, säger Trelleborgs FF:s tränare, Hans Malmgren. 

Efter tre avancemang genom seriesystemet har Trelleborgs FF nått division ett. Nykomlingen har skrapat ihop nio poäng under inledningens fem matcher.

– Det har väl sett helt okej ut. Vi har spelat bra och mindre bra. Jag tycker ändå att nio poäng är bra. Vi är ju nykomlingar och det får man inte glömma. Vi har ett gäng unga spelare som inte vart på denna nivå tidigare, säger Hans Malmgren.

Kommande motståndare i seriespelet är IF Böljan Falkenberg, ett lag som TFF delar tabellpacering med.

– Det blir ett kraftprov om vart vi ligger någonstans. En tuff uppgift, såklart, men en bra värdemätare. Vi kommer behöva vara på tårna rejält i den matchen.

TFF skuggar toppen – men laget har haft svårt med målskyttet. Man är enda lag på den övre havan att inneha ett negativt målsaldo.

– Vi saknar ju bland annat vår duktiga anfallare, Viktoria Persson. Hon var väldigt bra för oss under försäsongen, men en skada håller henne borta för tillfället. och om jag ska vara ärlig så vet vi inte när hon är tillbaka. Förhoppningen var att hon skulle kunna delta redan mot Böljan – men så är det inte, och vi vågar inte chansa genom att slänga in henne i spel för tidigt, säger TFF-tränaren.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close