FotbollNyheter

Unga Staffanstorp DM-spelar mot Eskilsminne

FC Staffanstorp spelar på tre fronter denna säsong. Serie- och Svenska cupen-spel, och därtill DM – vars kommande motståndare är erkända Eskilsminne iF. 
– Det kommer bli tufft, men oerhört lärorikt, säger Staffanstorps huvudtränare, Tomas Rooth. 

FC Staffanstorp är inne i en hektisk period av säsongen. Nykomlingen i division två varvar seriespel med DM och Svenska cupen.

– Vi närmar ju oss tider av semestrar och skolavslutningar, då det finns risk för att folk åker iväg. Detta har vi såklart full förståelse för, och vi hoppas inte att det ska påverka oss allt för mycket, säger tomas Rooth.

Under onsdagen står Eskilsminne IF på schemat i DM-slutspelet. Ett lag beläget i division ett(en serie ovanför FC Staffanstorp), som ses som en stor utmaning för unga Staffanstorp.

– Såklart kommer det bli tufft. men samtidigt lärorikt och roligt. Vi är ett ungt lag som vill mycket. Jag tror att matcher som dessa kommer ge oss enormt mycket erfarenhet. Det blir kul att mäta sig med ett lag som Eskilsminne, som är ett väldigt bra och en erkänd förening på damsidan, säger Tomas Rooth, tränare i FC Staffanstorp.

Mötet lagen emellan spelas på Staffansvallen i Staffanstorp, klockan 19 under onsdagskvällen. 

 

Joel Ask

Foto: Expressbild

Relaterade artiklar

Back to top button
Close