Dösjöbro IFFotbollMalmö FF

DM-drama i Dösjebro: MFF vidare efter förlängning inför storpublik

Drygt 1000 betalande åskådare och cirka 200 ungdomar kantade Dösjöbro IP under tisdagskvällen.
Byns division fyra-hjältar tog emot självaste Malmö FF i DM och pressade fram en förlängning. 1-1 efter 90 minuter blev till 2-3 efter 120.
– Det är nyttigt och utvecklande att möta seniorlag, sa MFF:s U19-tränare Jeffrey Aubynn, vars juniorer representerar MFF i aktuell tävling.

– Fy fan. Jag är redan helt slut.
Det var Dösjöbro-forwarden Daniel Kembros nedslående ord när han lämnade omklädningsrummet i paus för att stappla ut till andra halvlek i DM-mötet med Malmö FF.
Sannolikt var han inte ensam i hemmalaget om den fysiska statusen – och när Noah Tillberg gjorde 0-1 blott tre minuter in i andra halvlek kunde det ha runnit iväg.
Men det här var ingen vanlig match – för något utav lagen. Knappt tio minuter senare höll sig Niklas Bäckström framme på en retur och bombade in kvitteringen. Hela byn (800 invånare) jublade ikapp.

1-1 höll sig ordinarie tid ut.
Inför förlängningen tändes belysningen – på konstgräsplanen. De extra strålarna gav måhända ett svagt extra ljus över gräsplanen, och hade det gått till straffar hade nog både den månghövdade publiken och de båda lagen fått byta plan för en stund. Men, nu blev det ju inte så.
Mitt i den första förlängningskvarten fick Amel Mujanic läge att dra till med vristen i bra läge. Boom – och 1-2.
Återigen var Dösjöbro uträknat.
Återigen reste sig laget!
Rasmus Lindeberg forcerade in kvitteringen.
Men hoppet dog för hemmapubliken tidigt i andra förlängningskvarten. Amin Sarr avgjorde med sitt 2-3 mål, sedan Malmö FF missat flera vassa chanser dessförinnan.

Efter den jämna första halvleken hade MFF tagit över allt mer och Jeffrey Aubynn, som chefar över U19-adepterna som kommer att fortsätta i DM, var mer nöjd med segern är med prestationen.
– Alla matcher vi spelar vill vi vinna, självklart, samtidigt som vi visste att det skulle bli tufft att som juniorer möta seniorer. Inför säsongen träningsspelar vi en del mot seniorlag i division två och tre, så de har känt på det här förut.
– Vi ville spela på vårat sätt; genom att flytta bollen och låta dem springa. Vi ville inte komma in i deras mer fysiska sätt att spela fotboll.
Det senare lyckades ni med – för det small ju inte överdrivet mycket?
– Njae, jag hade nog önskat att det blivit mer av det biten.
Var du nöjd med er insats rent generellt annars?
– Vi är inte jättenöjda med spelet och kvalitetsmässigt finns det mer att hämta. Men de är unga och det finns hela tiden utrymme att lära sig.
– Den fysiska delen i fotbollen är viktig. Då måste få sin dos av den biten. Ingen av våra spelare vek ner sig i den delen.
Hur mycket betyder DM för er?
– Det är en roligt grej. Den här delen av fotbollen, den fysiska, är nyttig. Det är därför vi är med i DM. Vi har en stor U19-trupp som är i behov av många matcher. Idag ställde vi över en hel startelva; vi har ju match i U19-Allsvenskan redan imorgon onsdag mot Kalmar FF.

Drygt 1200 åskådare såg matchen.

Niklas Söderström är tränare i Dösjöbro IF (bottenlag i div fyra sv) – och även anställd i Malmö FF som säljare. Han bet sig frustrerat i läppen efter matchen. Chanserna fanns ju, åtminstone under ordinarie tid, att stjäla matchen. Och nog hade det smakat fint att gå till kontoret och pika kollega Jeff under en överskådlig framtid om vem det är som är den sanna mästertränaren av dem båda…
Hur mycket påverkades ni som lag av att möta ett lag med MFF-emblemet på bröstet? Ganska mycket, anar jag…?
– Tydligen rätt mycket. Vi hade spelat sex seriematcher innan och blandat och gett då. Men redan under samlingen idag satt alla som tända ljus och under uppvärmningen var alla väldigt fokuserade. Det sista vi sa efter matchen var att om vi fokuserat lika hårt i seriespelet hade vi legat i toppen i seriespelet. Nu har vi fyra uddamålsförluster…
Vad betyder denna ”upplevelse” för fortsättningen?
– Jättemycket! Redan på fredag har vi en tuff match hemma mot Staffanstorp. Vi har inte samma återhämtningsförmåga som MFF-grabbarna. Det får bli en del rehab.
Vad säger du om matchen annars?
– Jag trodde att de skulle bli tufft i andra halvlek när ni släppte 0-1.
Det trodde alla andra också…?
– Ja, men vi har en styrka i gruppen och den är jag stolt över idag. Tyvärr har vi släppt in en del enkla mål i serien, nu blev det inte så. MFF fick jobba hårt för att skapa chanser. Och vid ställningen 1-1 hade vi chanser att ta ledningen.
Du luftade hela bänken?
– Ja, annars hade det aldrig gått. Vi hade behövt några till…
Du ska inte göra comeback då?
– Nej, det hade sett för djävligt ut om jag gjort det idag. MFF-killarna hade snurrat upp mig.
Synd att det inte gick till straffar va? Hela byn var ju på plats?
– Ja, och jag tror att vi hade vunnit en straffläggning. Vår målvakt Robin Bengtsson är fantastiskt duktig – och dessutom yngre än spelarna i MFF.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close