HandbollLUGI

Hallberg lämnar LUGI – “Jag ville spela i en klubb som vill vinna någonting”

Anders Hallberg lämnar LUGI för norska Runar.
– Först och främst vill jag uppleva någonting annat, säger mittnian.

I dagarna blev det officiellt att Anders Hallberg lämnar LUGI. Ny klubbadress: Runar.
Var det ett svårt val att lämna?
– Det var ganska klurigt på så vis att det fanns andra kubbar som jag också pratade med. Men jag bestämde mig i december-januari för att jag inte skulle fortsätta i LUGI, utan ville prova någonting annat.
Valet föll på Runar?
– Jag ville spela i en klubb som vill vinna någonting och de har ambitioner om att vinna. De slutade fyra förra säsongen och siktar högre. Alternativen som fanns i Danmark och Tyskland höll till i en annan del av tabellen.
Hur mycket handlar det om pengar?
– Först och främst vill jag uppleva någonting annat. Jag hade en fin upplevelse i Danmark (Silkeborg) för några år sedan och känner att jag har några säsonger kvar i mig. Sedan är det ett plus att det är bra betalt naturligtvis.
Det blev ingen succé i Silkeborg när du var där?
– Njae, men jag lärde mig skitmycket i Danmark. När jag väl spelade, som tvåa på position bakom Sebastian Skube, så lärde jag mig jättemycket. Det gick bra på planen, dialogen med tränaren var bra, men speltiden kunde förstås ha varit mer.

Jag trodde att du var duktigt grundad i Lund med bra jobb på banken och familj…?
– Jag slutade min anställning på banken i januari, för det var då jag bestämde mig för att ge detta en chans. Då hade jag redan anbud från andra klubbar.
– Vi flyttar hela familjen och det var självklart något jag vägde in i vårat beslut, fru och dotter måste ju trivas också. Min fru jobbar idag på Adidas och har hela Skandinavien som arbetsplats. Hon reser mycket och med bara 35 minuter till Oslo kommer det att fungera bra för allihopa.
Vilken roll får du i Runar?
– Jag får en nyckelroll. Jag blir den bärande spelaren. Dock har jag inte träffat laget ännu. Tobias Rivesjö har erfarenhet från Bundesliga och de har en bra dansk målvakt. Du ser, så påläst är jag, haha. Men det blir säkert bra.
Du är 33 år ung och har skrivit på ett 2+1-kontrakt. Vad händer när du är 35-36?
– Det är väl inte ristat i sten var jag ska göra efter det, men jag har lite planer att utbilda mig via en skola i USA.
Jaså? Vad för ämne?
– Coachning. Alltså… inte handbollscoachning. Utan snarare människocoachning.
Intressant. Ring mig direkt då. Jag behöver all vägledning jag kan få.
– Perfekt. Hörs då!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close