skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyMalmö FBC

Malmö FBC värvar från Åstorp/Kvidinge

Malmö FBCs tredje nyförvärv för säsongen heter Maja Ekström och kommer närmst från Åstorp/Kvidinge. Maja tillhör en av Sveriges bästa i sin ålder och är uttagen till nästa samling med U19-landslaget.

Maja är född 2002 och under föregående säsong producerade hon 18 (10+8) poäng på 20 matcher i Allsvenskan, 42 (23+19) poäng i Juniorallsvenskan på 15 matcher och 33 (26+7) poäng i olika SM-sammanhang.
– Innebandyns regelverk gör att Maja bara har spelat en seniorsäsong hitintills man att hon är mer än redo för SSL råder det inget tvivel om. Maja kommer in i helt rätt läge i laget och det ska bli spännande att följa hennes utveckling, kommenterar Klubbchefen Mikael Jeppsson

Två träningar med laget har det hunnit bli men till helgen är det annat som gäller. Maja är nämligen en av 34 som är kallade till U19-landslagets breddläger.
– Maja har en följsam teknik, väldigt bra avslut och är en stark genombrottsspelare. Kvalitéer hon b la har visat mot oss från en forwardsposition under föregående säsong i träningsmatch och finalen i Skånemästerskapen. Majas räckvidd, spelförståelse och kloka spel gör att hon även aspirerar på en centerposition hos oss, avslutar Jeppsson
Maja kommer att spela med nummer 33 och startade upp försäsongen med laget här om dagen.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close