Nyheter

Halva VM-truppen i simhopp från Malmö KK

Den 13-20 juli avgörs VM i simhopp i Gwanju i Sydkorea. Uttagningen av truppen är klar och bland de fyra som får åka finns Emilia Nilsson Garip och Ellen Ek (bilden ovan) från Malmö KK.

Emilia Nilsson Garip som är regerande svensk mästare från 3 meter representerar Sverige på 1 meter och 3 meter. Ellen Ek vann SM-guld i höga hopp och det är också där hon är uttagen.

Ellen Ek är född 1997 och är med i Malmö idrottsakademis Elitprogram.

Emilia Nilsson Garip belönades nyligen med MISOs pris till lovande tjej 2018 för sina bronsmedaljer på 1 och 3 meter på junior-EM.

Även på tränarsidan blir Malmö representerat i Sydkorea. MKK:s Pär Berg följer med truppen som en av två tränare.

– Mycket trevligt att både Emilia och Ellen kom med. Det var långt ifrån självklart. Emilia är bara 16 år, och väldigt intressant. Det är bra att hon kvalade in och blev uttagen till det här mästerskapet. Inte minst med tanke på att det kommer ett OS där vi kan hoppas att SOK tycker att hon är så lovande att hon kan passera deras uttagning även om hon inte redan då uppfyller kraven på att man ska ha en chans på att komma bland de åtta bästa som man ställer på de äldre och mer etablerade deltagarna, säger Pär Berg.

De övriga aktiva i truppen är Vinko Paradzik och Emma Görebrant Gullstrand, båda från Jönköping.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån och MKK

 

 

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close