skanesport_desktop-panorama-1

MotorNyheter

Jimmy Eriksson letar revansch efter strulet i premiären

Efter en problematisk premiär har Jimmy Eriksson snabbt laddat om inför nästa slag i ADAC GT Masters. I helgen intar mästerskapet tjeckiska Autodrom Most för säsongens andra deltävling och Eriksson är fast besluten att revanschera sig tillsammans med teamkamraten Jeroen Bleekemolen.

Zakspeed-duon kämpade i motvind under premiären på Oschersleben för tre veckor sedan, hämmade av ett kostsamt motorras i sin Mercedes-AMG GT3 under den fria träningen. Inför helgens besök i Most är siktet dock ställt på att snabbt revanschera sig i det konkurrenskraftiga fältet, som består av 31 bilar från sammantaget åtta olika tillverkare.

– Vi hade en tuff premiär, det är inget att sticka under stol med, men vi känner oss relativt trygga inför helgen och har vidtagit åtgärder för att det inte ska hända igen, Vi testade bland annat just på Most i förra veckan och upplevde inga problem då, så förhoppningsvis är vi tillbaka i matchen nu. Det blir viktigt för oss att få till två bra träningar på fredag och verkligen bekräfta det vi lärde oss på testet här, säger Jimmy Eriksson i ett pressutskick.

Eriksson och Bleekemolen, som alltså delar på körningen i Zakspeed-stallets Mercedes #21, fanns båda på plats under testet på Most i förra veckan.

– Både Jeroen och jag känner oss optimistiska. Vi har i princip exakt samma uppfattning om bilen och hur vi kan förbättra den, så vi drar verkligen åt samma håll. Vi trivs bra ihop. Nu vill vi ha en trubbelfri helg och få ett kvitto på var vi egentligen står. Det fick vi inte i Oschersleben. Det blir kul att ge sig på det igen!

ADAC GT Masters, som huvudsakligen avgörs i Tyskland men som också arrangerar deltävlingar i Tjeckien, Österrike och Nederländerna, inleder helgens prövningar med två träningspass på fredag. Det första kvalet och racet körs på lördag, och den andra kval/race-dubbeln på söndag.

Foto: Team Zakspeed & Jimmy Eriksson Racing

TIDSSCHEMA

ADAC GT Masters | Rd. 2
 Most
 (Tjeckien)

Fredag 17 maj
Fri träning 1: 11.15-12.15
Fri träning 2: 15.50-16.50

Lördag 18 maj
Kval 1: 10.00-10.30
Race 1: 14.45-15.45

Söndag 19 maj
Kval 2: 10.00-10.30
Race 2: 14.45-15.45

Alla säsongens race streamas live på adac.de/motorsport och youtube.com/adac.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close