MotorNyheter

Joel Eriksson redo för helgens DTM-fight “hemma” i Belgien

Tillbaka till rötterna: säsongens andra deltävling är av extra stor historisk innebörd för DTM. För första gången sedan 2002 är mästerskapet tillbaka på belgiska Zolder – den bana som 1984 arrangerade det allra första DTM-loppet någonsin. För Joel Erikssons del handlar det om en helt ny bekantskap, trots att Zolder paradoxalt nog är att betrakta som “hemmaplan” för den unge BMW-svensken.

Tomelillaföraren Eriksson har sedan fjolårets DTM-debut spenderat en ansenlig del av sin tid i just Belgien, närmare bestämt i Mechelen, en knapp timme från Zolder. Här huserar hans team, BMW Team RBM under ledning av den mytomspunne stallchefen Bart Mampaey (“Racing Bart Mampaey”), och det är här som Eriksson alltid förbereder sig inför varje DTM-lopp.

– Det har blivit några vändor till Belgien det senaste året och det känns väldigt kul att vi får ha ett race på hemmaplan för teamet den här säsongen. Vi kommer inte att ha någon som helst sportslig fördel av det – det är en ny bana för alla – men det är ändå roligt för teamet och alla anställda, säger Joel Eriksson i ett pressutskick.

Joel Eriksson, som fick med sig en poänggivande tiondeplats från säsongsupptakten på Hockenheim för två veckor sedan, har å sin sida aldrig satt sin fot på Zolder.

– Jag har aldrig varit där förut, men jag har kört banan i simulatorn och den verkar vara kul och utmanande. Jimmy (storebror) körde där för två år sedan (i Blancpain GT Series) och han säger att det är en riktigt cool bana. Vi får helt enkelt åka dit, bilda oss en uppfattning och ta det därifrån.

Tidernas första DTM-race kördes på Zolder den 11 mars 1984 och vanns av Harald Grohs i en BMW 635 CSi.

Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication

TIDSSCHEMA

DTM | Deltävling 2/9
 Zolder (Belgien)

Fredag 17 maj
Fri träning 1: 14.15-15.00
Fri träning 2: 17.10-17.40

Lördag 18 maj
Kval 1: 10.35-10.55
Race 1: 13.30-14.30

Söndag 19 maj
Kval 2: 10.25-10.55
Race 2: 13.30-14.30

MÄSTERSKAPSTABELL (topp fem)
DTM | Efter 2/18 race

1: Marco Wittmann (GER), BMW, 34 p.
2: Robin Frijns (NED), Audi, 31 p.
3: René Rast (GER), Audi, 25 p.
4: Nico Müller (SUI), Audi, 22 p.
5: Mike Rockenfeller (GER), Audi, 20 p.

14: Joel Eriksson (SWE), BMW, 1 p.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close