FotbollNyheterTorns IF

Efter islossningen – Torn jagar toppen

I förra omgången, hemma mot starka Lindome GIF, lossnade det äntligen för Torns IF på hemmaplan. Tre poäng och en insats att bygga vidare på – uppåt. 

Under lördagen väntar bortamatch i Halland mot Tvååkers IF för Torns IF. Stångby-laget har sin första hemmaseger i ryggsäcken på resan upp.

– Vi har en positiv känsla med oss. Vi tar med oss allt från förra helgens match, då främst det defensiva satt klockrent. Vi har varit stabila i många veckor nu och det jobbar vi för att bibehålla. Med de karaktärer som finns i Torn är det inget som jag oroar mig över, säger tränaren Richard Ringhov.

Tvååkers IF har visat sig svårslagna så härunder inledningen av säsongen. Noll förluster – men endast två segrar  – under inledningen för dem.

– Det visar att de är svårslagna. Det blir en tuff nöt att knäcka. De har ett bra kollektiv och samtidigt ett par spelare som sticker ut, vilket vi kommer få se upp med.

En seger mot Tvååker kan innebära att Torn närmar sig toppkonkurrenterna. I skrivande stund har Stångby-laget fem poäng upp till ledande Utsiktens BK.

Kommer Oscar Ahlgren ges fortsatt förtroende av sin tränarduo? Foto: Bildbyrån

Tränarstaben i Richard Ringhov och Magnus Nilsson har experimenterat på anfallspositionen i de senaste matcherna. Mot Lindome tog Oscar Ahlgren plats på topp. Oklart är dock ännu vem som kommer axla “nummer nio-positionen” mot Tvååker.

– Vi tycker att Oscar gjort det bra och gjort sig förtjänt av att starta sist. Han har gjort det bra sedan han kom till oss för tre säsonger sedan. bra spelförståelse och näsa för mål.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close