FotbollMalmö FFNyheter

Amel Mujanic avgjorde när MFF U19 besegrade Halmstads BK

MFF U19 är just nu ett rätt tröttkört lag efter åtskilliga matcher och många och långa landslagsuppdrag. Det syntes i spelet hemma mot Halmstads BK, men man lyckades ändå ta en förtjänt seger med 2-1.

– Det var trögt och vi är inne i en tung period. Men det här har vi nytta av i höst då vi ska vara riktigt bra. Tyckte dock att vi ändå hade ganska god kontroll på matchen, sammanfattade MFF-tränaren Roland Larsson.

Efter 0-0 i paus gjorde Amel Mujanic (bilden) både 1-0 och 2-1 till MFF på hybriden. Mellan de två målen kvitterade HBK:s inhoppare Mohammad Alsalkhadi efter en riktigt snygg prestation. Han utmanade tre spelare, tog sig förbi alla och sköt sedan även förbi Erik Lindblom i MFF-målet.

Bara ett par minuter senare återställde dock Amel Mujanic ordningen när han tog chansen att skjuta direkt från ett frisparksläge där HBK-försvaret var tvunget att räkna med att han troligen skulle satsa på ett inlägg.

Amel Mujanic har precis avtjänat en två veckor lång avstängning efter ett rött kort mot Örgryte borta och var piggast i MFF.

MFF ställde upp så här från start:

Erik Lindblom – Johan Rapp, Noah Eile, Victor Larsson – Amel Crnalic, Aleksander Nilsson, Marcel El-Marakbji, Amel Mujanic, Oscar Uddenäs – Amin Sarr, Jesper Dickman. När den andra halvleken skulle starta bytte man ut Marcel El-Marakbji och satte in David Edvardsson. Under halvlekens gång kom även Albin Sundgren och Yahya Kalley in.

MFF-laget matchas alltså hårt i väntan på höstens mästerskapsserie dit de sju bästa lagen från söder och norr går. Många dubblerar i U21 och i år ställer MFF U19 även upp som klubbens representant i senior-DM.

Där slog man förra veckan ut division 4-laget Dösjöbro IF med 3-2 efter förlängning.

Tanken är att MFF-ungdomarna ska dra nytta av att ibland möta fysiskt starkare lag och spelare.

– Plus, som i Dösjebro, få en annan matchnerv. Det var 1 000 åskådare, uppställningar inför matchen och allt som hör till. Förhoppningsvis kan vi få ytterligare en liknande match när nästa omgång i DM lottas på onsdag, sa Mats Engqvist i MFF-organisationen, som tillsammans med U19-ledarna varit med om att ta beslutet.

– Det är ju en hel del bra lag från division 2 och 1 kvar. Nästa omgång kan vi få en än tuffare match och det är bra. Senast hade vi dock otur i och med att vi hade en seriematch dagen efter DM-matchen. Så är det inte i nästa omgång, poängterade Roland Larsson.

Seriematchen förlorade MFF mot Kalmar FF.

Om DM-lottningen ger en liknande motståndare som Dösjöbro IF där matchen kan locka mycket folk och bli något extra på den lokala idrottsplatsen är Mats Engqvist inte främmande för att byta spelplats om MFF lottas hemma.

– Förbundet kan vara lite stelbent ibland, men om vi till exempel lottas hemma mot ett division 2-, 3- eller 4-lag tycker jag att vi i alla fall kan diskutera att istället spela borta om förbundet godkänner det. För oss hade det gett mer.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close