skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Anders Christiansen: Kalmar FF är alltid ett roligt lag att möta

Mot IFK Göteborg saknade MFF fem spelare i truppen. Tre av dem är med bland de 20 Uwe Rösler nu plockat ut till söndagens hemmamatch mot Kalmar FF. Det är även Rasmus Bengtsson. Känningen som gjorde att han fick kliva av i Göteborg stoppar inte honom från spel.

Jo Inge Berget och Franz Brorsson tränade för fullt idag och det gjorde alltså även Rasmus Bengtsson. Dessutom är Anders ”AC” Christiansen tillbaka efter att ha varit avstängd mot IFK Göteborg.

– Aldrig kul att sitta bredvid. Sedan har det ingen större betydelse om det är en skada, avstängning eller att man hamnat på bänken. Man vill ju spela, hela tiden, konstaterar AC.

– Vad jag förstår var det dessutom en god inramning däruppe och det är alltid extra tungt att missa de stora matcherna. Så det var väldigt jobbigt att inte kunna vara med. Men det ju ens eget fel när man blir avstängd, ingen annans.

Senast MFF mötte Kalmar FF i Malmö blev det 4-0, näst senast 6-0. Är det något i Kalmars spel som gör att det kan bli så öppna matcher?

– Kalmar har många skickliga och tekniska spelare som alltid försöker spela fotboll. Det kan innebära att de öppnar sig. Om två lag spelar på samma sätt blir det dessutom ofta en öppen match. Min första säsong 2016 hade vi problem med dem, då blev det två oavgjorda med sena mål. Så ibland kan de förlora stort, men de försöker alltid och då kan det även gå bra för dem. Det är så jag gillar att se på fotboll och själv spela. Därför är det alltid roligt att möta Kalmar FF för de spelar bra fotboll. Jag gillar de öppna matcherna bättre än lag som bara krigar och står med elva man i boxen.

Nu har ni passerat tre rätt tuffa matcher, börjar få tillbaka skadade spelare och har tre raka hemmamatcher. Känns det som ett upplagt läge att rycka lite i tabellen?

– Vi ska ju helst ha ett snitt som innebär att vi hamnar lite över 60 poäng. Nu ligger vi exakt på 60. Vi vet att det förhoppningsvis blir ett väldigt intensivt matchande efter sommaruppehållet och kan vi ta minst tre segrar på de här fyra matcherna vet vi att vi kommer att ha ett bra utgångsläge, säger Anders Christiansen.

De 20 spelarna som MFF tagit ut till matchen är: Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Anel Ahmedhodzic, Rasmus Bengtsson, Eric Larsson, Behrang Safari, Franz Brorsson,Oscar Lewicki, Andreas Vindheim, Anders Christiansen, Bonke Innocent, Samuel Adrian, Arnor Traustason, Sören Rieks, Romain Gall, Erdal Rakip, Anders Christiansen, Markus Rosenberg, Guillermo Molins, Marcus Antonsson och Jo Inge Berget.

Moestafa El Kabir och Rasmus Elm saknades i Kalmar FF:s senaste match mot BK Häcken. Båda är med i truppen till mötet med MFF och redo för spel.

Matchen kommer att dömas av  Bojan Pandzic.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close