skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTorns IF

Torn knep tre tunga poäng

Tuff bortamatch väntade toppjagande Torn. Men ett tidigt mål och en gedigen försvarsinsats därefter bärgade samtliga poäng – och Stångby-laget ångar på i seriens övre regioner.
– Extremt skönt, nu hänger vi på i toppen, sa segerskytten Niclas Lundberg efter matchen. 

Torns IF, idag i sitt blå-gula, Hellas Verona-inspirerade bortaställ reste till Halland för att möta Tvååker.

Stångby-laget fick en förträfflig start på matchen, med ledningsmål efter knappa tio minuters spel. Slarv i Tvååkers uppspelsfas utnyttjades med ruggig effektivitet av Niclas Lundberg, som smackade in 1-0, hans tredje mål för säsongen.
– Jag fick en lite dålig vinkel, och skottet var väl inte det bästa, men den satt. Väldigt skön känsla, såklart, säger Niclas Lundberg efteråt.

Efter målet skiftade matchbilden – som den naturligt gör vid just mål. Tvååker tog över spelet och pressade tillbaka Torn i perioder. skåningarna fick nöja sig med sporadiska attacker offensivt.
– Vi var överens som att det inte såg bra ut, men sa att vi skulle ändra på det. Men vi fick fortsatt förvara oss. Dock hade vi ett par lägen att avgöra på, sa Lundberg.

Resterande del av matchen var mer eller mindre en enda stor måljakt av Tvååker. Torn, som sedan länge retirerat till defensiv inställning, slog ifrån sig och försvarade med beundransvärd desperation.
– Det var väl inte vår bästa match, lite slarvig och hafsigt. Men det var en bra försvarsinsats. Tre ruskigt sköna poäng.

Trots 45 minuter – som för Torn-sympatisörer må ha känts som det dubbla – av intensiv press mot eget mål lyckades Torn hålla undan och vinna.
Niclas Lundbergs tidiga mål och ett ihärdigt försvarsspel ordnade tre poäng åt Stångby-laget – som hänger på topplagen.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close