FotbollLunds BKNyheter

Tung hemmaförlust för Lunds BK

Skral poängskörd har sett till att Lunds BK harvar i de nedre regionerna av division ett. Man suktar en seger – och efter kvällens match mot IK Oddevold lär inte längtan vara mindre. 

Lunds BK gästades av IK Oddevold på ett soligt Klostergården. Två lag i regionerna av det negativa kvalstrecket och i behov av poäng.
Lund hade fem matcher utan seger, och senast blev det förlust mot Landskorna BoIS.

LBK dikterade spelet under inledningen av matchen. Man var offensivt villiga och försökte hota såväl centralt som via kanterna. Dock saknades kvalitén i de avgörande momenten.

Men trots det spelmässiga övertaget för hemmalaget var det Oddevold som skulle få måljubla.
Bolltapp i Lunds uppspelsfas och ett kliniskt avslut kort senare var ställningen 0-1.
Strax därefter, ett par minuter före paus, skulle LBK ges chansen att replikera. Men Admir Osmancevic hade glömt ställa in siktet.

Lund tillbringade större delen av den andra halvleken med att forcera mot Oddevolds mål. Hemmalaget skapade mycket, men fick förtvivlat gång på gång se sig nekat.

När klockan tickat över 90 fick “de gule” ett angenämt frisparksläge oh möjligheten till kvittering. Men detta var inte Lunds dag.. Frisparken högt över – och kort därefter blåste domaren i pipan och förkunnade matchen över.

Smärtsam förlust för Lund som var det spelmässigt bättre laget matchen igenom. Sex raka matcher utan seger skickar Jack Majgaard Jensen och hans stab till ritbordet…

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close